Az Óvárosi kulturális estek programról tájékoztattak

– A kedvező átoltottság okán nyitott az ország, így ismét megnyílt a lehetőség különböző programok megtartására, amivel élünk is Pakson, például az elmúlt hétvégén is gazdag volt a kínálat, és még számos rendezvény várható – mondta Szabó Péter polgármester sajtótájékoztatón, amit Takács Gyulával, a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár igazgatóhelyettesével és Márkus Zalánnal, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatójával tartottak az Óvárosi kulturális estek elnevezésű programról, amit július 23-án és 24-én tartanak.

A képen (b.-j.) Takács Gyula igazgatóhelyettes, Szabó Péter polgármester és Márkus Zalán igazgató. Fotó: TelePaks

Takács Gyula elmondta, hogy az első napon a könyvtár szervezésében a felnőtt könyvtár melletti kis sétálóközbe várják az érdeklődőket 18 órától. Különleges múltidézésre invitálnak, amelynek apropóját Bánky Vilma személye adja, aki nagydorogi születésű, az 1920-as években Hollywoodban sztárrá vált némafilmszínésznő volt. Az est első felében róla és karrierjéről lesznek előadások Böndörné Jaksa Judit, Tihanyiné Hollósi Erzsébet és a Magyar Hollywood Tanács közreműködésével. Aztán a Road Six Sax szórakoztatja a közönséget, majd az érdeklődők tánctanárok segítségével elsajátíthatják a swing tánc alapjait. A megszerzett tudást máris kamatoztathatják a 21.30-kor kezdődő, a ’20-as évek hangulatát idéző Hot Jazz Band koncerten.

Másnap a helyszín az Erzsébet Nagy Szálloda előtti terület lesz, ahol koncertekre várják a közönséget a kulturális központ szervezésében. Az esten 18 órától DJ Hum, 20 órától a Puskás Peti vezette The Biebers zenél, 22 órától pedig a PASO (Pannonia Allstars Ska Orchestra) koncertje zárja a programsorozatot. Márkus Zalán arra is felhívta a figyelmet a sajtótájékoztatón, hogy augusztus 7-én Cseresznyésben lesz nagyobb szabású program, késő délután pedig folytatódnak a tetőkoncertek az Atom téren paksi fellépővel és a Carson Coma elnevezésű budapesti alternatív rockegyüttessel.

Az Óvárosi kulturális estek programot a TOP-CLLD (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program – Közösségi szinten irányított városi helyi fejlesztések konstrukció) pályázat keretében (TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01650) a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár és a Csengey Dénes Kulturális Központ együttműködésében valósul meg.

A július 24-i program kapcsán forgalomkorlátozás lesz érvényben, erről ide kattinta tájékozódhatnak, a Paksi Közlekedési Kft. autóbuszjáratairól pedig ide kattintva találnak részletes tájékoztatót.