Átadták a forgalomnak a felújított Szentháromság teret

– A mai nappal átadjuk a forgalomnak a felújított Szentháromság teret, a beruházás műszaki átadása augusztus 10-én kezdődik el – jelentette be Szabó Péter polgármester ma (08.03.) sajtótájékoztatón, amit Süli János tárca nélküli miniszterrel és Pálmai Klára önkormányzati képviselővel tartottak a helyszínen.

Szabó Péter, Paks polgármestere. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A polgármester kiemelte, hogy a tér teljes körű felújítása kormányzati támogatásból, Süli János miniszter közbenjárására valósult meg. Arról is tájékoztatott, hogy a munkálatok során nemcsak a látható felületek újultak meg, hanem kicserélték a közműveket, a légkábeleket földkábelekre cserélték, és új parkolókat is kialakítottak. – A rekonstrukció eredményeképpen mostantól egy a kor követelményeinek megfelelő, szép, kisvárosi hangulatú teret használhatnak a paksiak – húzta alá Szabó Péter, hozzátéve, hogy a felújítás hozadékaként növekedett a közlekedésbiztonság, ami különösen fontos, hiszen általános iskola és hivatal is működik a téren. A városvezető arról is tájékoztatott, hogy a parkolók építésén még dolgoznak, mivel váratlan esemény, pincebeszakadás történt, de a kivitelező iskolakezdésre egészen biztosan elkészül a munkálatokkal.

Süli János, a Paks II. beruházásért felelős tárca nélküli miniszter. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Süli János miniszter azt mondta a tér átadásán, hogy a felújítás már 2014-ben, polgármesterré választása idején szerepelt a programjában. – Bár a pincebeszakadás miatt még végeznek munkálatokat a területen, az a lényeg, hogy átadhatták a forgalomnak a megújult teret – emelte ki a miniszter, aki arról is beszélt, hogy távlati cél a város forgalomterhelésének csökkentése. Mint mondta, ezt szolgálja, hogy immár elektromos buszokkal megoldott a helyi tömegközlekedés, amit reményeik szerint egyre többen igénybe vesznek, illetve dolgoznak a városi elektromoskerékpár-közlekedés lehetőségének megteremtésén. Ezt szolgálja továbbá a megépítendő elkerülő út is, tette hozzá Süli János.

Pálmai Klára önkormányzati képviselő. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Pálmai Klára (Fidesz-KDNP), az egyes számú választókörzet önkormányzati képviselője azt mondta az eseményen, hogy a városvezetésnek gondja van a felújításokra, 2019-ben Anna utca újult meg, 2020-ban a Kömlődi út, idén pedig a Szentháromság tér, ami fontos terület a városi közlekedésben. Hozzátette, hogy bár a tér forgalmi rendjében nincsen változás, a közlekedési felületek minősége mindenképpen a lakosság kényelmét szolgálja, és biztonságosabb közlekedést eredményez. – Van még tennivaló az egyes körzetben, és a jövőben is számítunk miniszter úr támogatására – húzta alá Pálmai Klára.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks