Folyamatban van a bölcsődefelújítás

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

– 21. századi, európai színvonalú bölcsőde kialakítása zajlik – fogalmazott Szabó Péter polgármester a Kápolna utcai bölcsőde felújítása kapcsán lapunknak adott interjújában. Hozzáfűzte azonban azt is, hogy egyeztetett a kivitelezővel, aki arról tájékoztatta, hogy az eredetileg tervezett határidőre műszaki okok miatt nem készül el a komplexum rekonstrukciója, ennek ellenére ősszel birtokba vehető lesz az intézmény. A projekt a Széchenyi 2020 programban száz százalékban támogatott, teljes költsége bruttó 923.916.900 forint, melynek jelentős része az épület teljes körű felújítására fordítható, emellett jelentős forrás jut a bölcsődei szolgáltatáshoz kapcsolódó eszközök, felszerelések és berendezések beszerzésére.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

– Bruttó 670 millió forintból újítják fel az épületet, a nagyméretű téglából épült tartófalakig visszabontottak mindent. Korszerű hűtő-fűtőrendszert építenek ki, a padlófűtés és mennyezeti hűtés csövezése már elkészült. Az eszközbeszerzésre, ami folyamatban van, bruttó 70 millió forint áll rendelkezésre – erről Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere tájékoztatott. Az eszközbeszerzés keretében a háztartási nagygépektől a melegítőkonyha felszerelésén át, új bútorzat, új textíliák, korszerű kül- és beltéri játékok gazdagítják majd a bölcsődét. – Parkolókat bruttó 56 millió forintból alakítanak ki, 14 megállóhelyet a pályázatból finanszírozunk, 18 parkoló árát a város saját forrásából állja. Jelenleg az épület külső hőszigetelése zajlik – tette hozzá Paks alpolgármestere.

A polgármesteri hivatal már elindította azt az eljárást, aminek során a bölcsőde telephelyét és székhelyét az Ifjúság útról a Kápolna utcába helyezik át.