Állami kitüntetést kaptak

Átadták a Széchenyi- és Kossuth-díjakat, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseit. A díjazottak között van dr. Bátai Mária nyugalmazott gyermekorvos, Gazdag Ferenc, a Puszhanecsei Népfőiskola vezetője és Károly János, karnagy, zeneszerző, zongoratanár.

Ahogy a kormany.hu oldalon olvasható, Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült dr. Bátai Mária nyugalmazott gyermekorvos, címzetes főorvos, a Pakson élő gyermekek és fiatalok gyógyítása, illetve egészségének megőrzése érdekében végzett fáradhatatlan munkája elismeréseként.

Dr. Bátai Mária. Fotó: Babai István/korábbi felvétel

Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült Károly János karnagy, zeneszerző, zongoratanár, a Paksi Városi Vegyeskar alapítója, Paks város kulturális életében betöltött szerepe, valamint a zongorahangoló-mesterség régi hagyományának megőrzését szolgáló munkája elismeréseként.

Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült Gazdag Ferenc, a Pusztahencsei Népfőiskola vezetője, a Györkönyi Német Nemzetiségi Általános Iskola tanára, a Pusztahencsén és környékén élők továbbképzését szolgáló munkája, valamint közösségépítő tevékenysége elismeréseként.

Az augusztus 20-i kitüntetésátadásról ide kattintva olvashatnak teljes összefoglalót.