Szolnokon játszott edzőmérkőzést az ASE

Lejátszotta első edzőmérkőzését az Atomerőmű SE NB I/A-as férfi kosárlabdacsapata, az előző bajnokság döntőse, a Szolnoki Olaj ellen léptek pályára a Tiszaligeti Sportcsarnokban Kovács Ákosék. Szolnoki Olajbányász – Atomerőmű SE 95:67 (26-25, 25-17, 17-15, 27-10). Az ASE pontszerzői: Brown 18, Kovács 5, Pupp 3, Csizmadia 2, Frank 7, Melvin 8, Buljevic 8, Eilingsfeld 16. Az előző idényhez képest lényegesen átalakult paksi csapat első mérkőzésének tapasztalatairól, a felkészülésről Jan Pavlikot kérdeztük.

– Mit tapasztaltak az első meccsen?

– Két dolgot szerettünk volna látni, illetve megvalósítani. Az egyik, hogy csapatként működjön a társaság, ami szerintem sikerült. A másik, hogy megnézzük, ki mire képes a tavalyi döntős csapat ellen. Egy mérkőzés alapján nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de már látszott, hogy kire milyen szituációban lehet számítani, kinek lesz jó az a játékrendszer, amit próbálunk játszani. Fontos volt, hogy az edzés monotóniát is megszakítsuk egy kicsit. Ezekből a szempontokból abszolút hasznos volt ez a mérkőzés.

– Magáról a meccsről mit lehet elmondani?

– Az első három negyed teljesen vállalható volt, tíz pont különbség harminc perc játék után rendben van. Aztán az utolsó negyedben sokat rotáltunk, mert 13 játékossal mentünk, és nyilván egy edzőmeccsen próbálunk mindenkit betenni, akár 2 vagy 5 percre. Úgyhogy az utolsó negyedben kikaptunk, de nem mondhatnám, hogy ez különösen fontos lenne. A Szolnokban 7-8 játékos maradt a tavalyi döntős csapatból, és az új irányítójuk is hasonló kvalitású, mint Warner volt. Nálunk a negyedik légiós Cody még nem érkezett meg, és Gulyás Milán sem volt bevethető.

– Mi a meglátás a saját játékosokról?

– Ken Brown abszolút rendben volt, lekopogom, hogy továbbra is ilyen legyen. Sokszor szenvedtünk azzal, hogy legyen a csapatunknak vezére, most van, ha összeállunk, ez a vezérszerep még jobban fog látszani. A másik két külföldi játékosunk öt nappal a szolnoki meccs előtt érkezett Paksra, ez nyilván látszott a mérkőzésen. A számok és a mutatott játék alapján látszik, hogy min kell javítani, mit lehetne jobban csinálni. Abszolút rendben volt első felkészülési mérkőzésnek, ráadásul úgy, hogy nálunk pár fiatal még nem is szerepelt. A csoportos csapat ellen, nemhogy a bajnoki döntős ellen. Nehéz hét volt a lábakban, holnap (08.24.) indulunk Szlovéniába, a következő napokban nem lesz olyan sok edzés, fittebbek lesznek a játékosok, ami látszani is fog a mérkőzéseken.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks archív