Játszóteret építettek Lussoniumban

Szabó Péter, Paks polgármestere. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Paks egyik büszkesége és a lakosság és a turisták körében népszerű helyszíne Lussonium, ahol látványos fejlesztés valósult meg egy tematikus, római kori játszótér megépítésével – mondta sajtótájékoztatón Szabó Péter. Paks polgármestere úgy tájékoztatott, hogy a beruházás megvalósítására pályázatot nyert a Tudással a Jövőért Közhasznú Alapítvány vezette konzorcium a terület- és településfejlesztési operatív programban társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyában.

Süli János tárca nélküli miniszter. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Süli János tárca nélküli miniszter, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, hogy öt évvel ezelőtt indult a projekt. – A cél egy térségi kerékpáros turisztikai termékcsomag kialakítása volt. A konzorciumnak Paks mellett Dunaföldvár, Bölcske és Madocsa is tagja. A fejlesztések minden önkormányzatnál megvalósultak – összegzett.

Spiesz József önkormányzati képviselő. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Spiesz József, a körzet önkormányzati képviselője kiemelte az ovifocipálya után egy újabb minőségi közösségi tér készült el a római kori játszótérrel, ami országosan kuriózumnak számít, és amit örömmel látogatnak nem csak a dunakömlődiek, hanem a környező településeken lakók is.

Paks önkormányzata a lussoniumi fejlesztést nettó 84 millió forintból valósította meg, ebből a pályázati támogatás 29 millió forint. A beruházás kivitelezője a Soltút Útépítő, Fenntartó és Kereskedelmi Kft. volt. A projektben kialakítottak Dunakömlődön a Béke utcában egy kerékpáros-pihenőt zöldfelülettel, világítással, információs terminállal, valamint Lussoniumban egy fűszerkertet és a római kort idéző játszóteret, ahol egyedi játszóelemeket telepítettek, készült öntözőrendszer, térvilágítás, van ivókút és utcabútorok.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks