Jó volt a szlovén túra

Szlovéniai túrán vett részt az Atomerőmű SE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata, a mérleg egy vereség és egy győzelem. Az első meccset az ABA ligás, az előző szlovén bajnokságban ezüstérmet nyert Krka Novo Mesto ellen játszották Eilingsfeldék, és egy utolsó másodpercben beesett triplával kaptak ki.
KK Krka – Atomerőmű SE: 77:74 (21-22, 21-17, 11-23, 21-15), a paksi csapat: Brown 25, Eilingsfeld 11, Buljevic 9, Melvin 9, Justice 7, Kovács 6, Karosi 4, Frank 2, Szalai 2, Kis -, Pupp -, Orgona –

A következő mérkőzésen a Lasko ellen léptek pályára, és nagyarányú győzelmet arattak.
Zlatorog Lasko – Atomerőmű SE: 56:81 (38-14, 12-17, 7-9, 24-16), a piros-kék pontszerzők: Buljevic 14, Justice 13, Melvin 10, Pupp 9, Brown 9, Kovács 9, Eilingsfeld 6, Karosi 4, Orgona 3, Frank 2, Szalai 2, Kis -.

A csapat hazatérése után kétnapos pihenőt kaptak a játékosok. A vasárnap délelőtti edzés előtt a vezetőedző Teo Hojc a túráról, és a felkészülés menetéről mondta el gondolatait a Paksi Hírnöknek.

Teo Hojc. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Azt gondolom, hogy sikeres volt a túra. A legfontosabb az volt, hogy éles helyzetben lássuk, hogy azokat a dolgokat, amiket az előző hetekben gyakoroltunk, hogyan hajtják végre, megvalósítják-e a játékosok a pályán. Egy kis csapatépítést is tudtunk végezni, három napon át együtt voltak a fiúk, megismerték egymást. Játszottunk egy keményebb meccset egy ABA ligás csapat ellen, egy dudaszós triplával kaptunk ki. A második ellenfelünk kicsit gyengébb volt, azon a meccsen viszont több lehetőséget tudtunk adni a fiataloknak. Kicsit gyorsabban kellene haladnunk a felkészüléssel, még sok munka vár ránk – összegzett a vezetőedző.

Arra a felvetésre, hogy az iskolakezdés miatt a jövő hét közepétől már nem tudnak délelőtt edzeni az ESZI csarnokban, a vezetőedző azt mondta, hogy nem ideális a helyzetük, de pályafutása során megtanulta, hogy nem mindig tökéletesek a körülmények. – Pozitívan kell gondolkodni, és kihasználni minden lehetőséget, hogy a helyzetünk minél jobb legyen – húzta alá.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks