A Brno nyerte az első mérkőzést

A Morgen Ferdinánd kosárlabda emléktorna első mérkőzését az Atomerőmű SE csapata a Basket Bruno ellen játszotta. A cseh bajnokság negyedik helyezettje komplett gárdával érkezett Paksra, míg az ASE tegnap veszítette el negyedik légiósát: Kodi Justice Lengyelországba, a lengyel bajnokhoz igazolt.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Az első negyedben Eilingsfeld révén még a hazaiak szerezték meg a vezetést, aztán közel négy percig tartó gólcsend következett. Fokozatosan elhúzott a vendégcsapat, és hét ponttal nyerte az első negyedet.

A második felvonásban sikerült felzárkózni, de a negyed utolsó perceiben Melvin mellett csak fiatalok voltak a pályán, a csehek ki is használták a lehetőséget, elhúztak tíz ponttal. A különbséget egy Melvin-triplával sikerült csökkenteni a huszadik perc végére.

A második félidő elején is paksi kosárral indult a játék, Melvin volt eredményes, utána azonban elég hosszú rövidzárlat következett. Elléptek a csehek, a hazai dobások rendre kimaradtak. Volt, amikor már tizenhattal is vezettek a vendégek. Eilingsfeld pontjaival sikerült visszakapaszkodni, és tízen belülre kerülni a negyed végére.

Az utolsó tíz perc Szalai közelijével indult, majd a második találatot is a fiatal játékos szerezte, négy pontra csökkent a hátrány. Sajnos ismét jött a válasz, nem engedte közelebb az ASE-t a vendégcsapat. Kovács Ákos triplája után felcsillant a remény, hogy esetleg sikerül megfordítani a mérkőzést, 78-79-et mutatott az eredményjelző. Érkezett a válasz, egy kettő plusz egyes támadással újra elléptek. Az utolsó momentum Eilingsfeld labdaszerzés utáni közeli találata volt.

Atomerőmű SE – Basket Brno 86-93 (19-26, 18-20, 25-24, 24-23). ASE: Frank Áron 3/3, Ken Brown 11/3, Pajor Dávid-, Kovács Ákos 14/6, Eilingsfeld János 23/3, Csizmadia Attila-, Orgona Gergő-, Lovro Buljevic 13, Kis Attila Raul 3, Karosi Gergely-, Szalai Milán 4, Cleveland Melvin 15/6.