Képzést indítottak a polgárőröknek Tolna megyében

A közös szolgálatellátás hatékonyságának növelése érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségével közösen képzést szervez a megyében tevékenykedő polgárőröknek. A polgárőrök megismerik a vonatkozó jogszabályokat a szolgálatuk ellátása tekintetében, a rendőrség munkatársai közül a Police Medic képzést végzett kollégák az elsősegélynyújtás alapjait és újraélesztési technikákat tanítanak nekik, valamint a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság oktatói vezetéstechnikai tréninget is szerveznek a képzésben résztvevőknek. A szolgálatellátás hatékonyságának fokozása érdekében a polgárőrök részére az egyenruhások intézkedéstaktikai oktatást is szerveznek, írják a police.hu honlapon.

Fotó: police.hu

Az első foglalkozást a napokban tartották Pakson. A jogszabályi háttérről Joó Endre r. alezredes, a Paksi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője és Lukács Gábor r. alezredes a Paksi Rendőrkapitányság Körzeti Megbízotti Alosztályának vezetője tartott előadást.

A korábban Police Medic képzésen résztvevő Dobos Zoltán r. törzszászlós tartott előadást az elsősegélynyújtás alapjairól a polgárőröknek, valamint gyakorlati foglalkozás keretében az újraélesztési technikákat is megtanította a résztvevőknek. Az intézkedéstaktikai fogásokat szintén a paksi egyenruhások mutatták meg a polgárőröknek. A közeljövőben Tamásiban, Dombóváron, Szekszárdon és Bonyhádon is tartanak hasonló képzést a Tolna megyei polgárőröknek.