Elkészült a parkoló a Szentháromság téren

Tizenkét férőhelyes parkoló épült a Szentháromság téren, a Petőfi és a Jámbor Pál utcák sarkán, mintegy nettó 76 millió forint értékben. A kivitelezést a SÉD-GÉP Kft. szakemberei végezték. A parkolót mindenki szabadon használhatja, időkorlát nélkül.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A Szentháromság tér felújításának részeként építtetett tizenkét férőhelyes, térkőburkolatú parkolót a paksi önkormányzat. A munkálatokat – mindkét esetben – a SÉD-GÉP Kft. szakemberei végezték, a kivitelezést, a parkolóépítés során is, az előírt határidőn belül sikerült teljesíteni.

Megújult a Petőfi és a Jámbor Pál utcák találkozásánál lévő kereszteződés, az új megállóhelyek mellett térkőburkolatú járda készült, új közvilágítás és csapadékvíz-elvezető rendszer, valamint a földhivatal felőli oldalon kerítést építettek. Szabó Péter polgármester arról tájékoztatott, hogy mindezek mellett a beruházás részeként három okospadot is kihelyeztek, valamint a kereszteződésben egy forgalomterelő szigetet alakítottak ki, ami növeli a forgalombiztonságot. A polgármester hozzátette, hogy a parkolót mindenki szabadon használhatja, időkorlát nélkül.

– A városban az útrekonstrukciós munkálatok sora 2021-ben tovább folytatódik, a tervek szerint a közeljövőben többek közt a Táncsics utcában tömbbelső átépítés történik, valamint a mentőállomáshoz vezető út burkolatcseréje is megvalósul – tette hozzá Paks polgármestere.