Értesítés elektronikus közmeghallgatásról

A kép illusztráció. Fotó: pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: pixabay.com

A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X.20.) Korm. rendelet 21. § (3) bekezdésében foglaltaknak megfelelően az önkormányzat értesíti a lakosságot a Paks II. Atomerőmű Zrt. 7031 Paks, 8803/16. hrsz. alatti telephelyén létesítendő 5. és 6. blokkok mint új veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem Biztonsági Jelentésével kapcsolatos közmeghallgatás tartásáról.

A veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó egyes belügyi és közigazgatási tárgyú szabályokról, valamint a veszélyhelyzettel összefüggő egyes intézkedésekről szóló 570/2020. (XII.09.) Korm. rendelet 9. §-a alapján a veszélyhelyzet idején a közmeghallgatást az érintettek személyes megjelenése nélkül kell megtartani.

Az elektronikus közmeghallgatás során az ügyhöz kapcsolódó kérdéseket, észrevételeket és véleményeket 2021. szeptember 16-án éjfélig fogadják a velemenyezes@paks.hu emailcímen, valamint a 75/830-330 vagy a 20/8830-330 üzenetrögzítős telefonszámokon.

A beérkezett kérdéseket, észrevételeket, véleményeket, valamint az azokra adott válaszokat és reagálásokat hirdetményi úton, feljegyzésben teszik közzé a fenti véleményezési periódus lezárultát követően. A Biztonsági Jelentés nyilvános változata és lakossági tájékoztatókiadványa a paksi polgármesteri hivatal földszinti hirdetőtábláján, valamint a www.paks.hu weboldalon a Hirdetmények, közzétételek felületen elérhetők (ide kattintson).