Az utolsó másodpercben engedte ki a kezéből a győzelmet az ASE

Edzőmérkőzést játszott az Atomerőmű SE NB I/A-as férfi kosárlabdacsapata a Pécsi VSK csapata ellen, és egy pontos vereséget szenvedett.

A szekszárdi sportcsarnokban paksi és helyi szurkolók előtt pontgazdag első negyedet játszott a két csapat. A tízedik perc végén Kovács Ákos dobott egy triplát dudaszóra, kilenc pontosra nőtt a piros-kékek előnye.

A második felvonás elején gyors triplákkal zárkózott a fekete-fehér társaság, a tizenötödik perc elején a vezetést is átvették. Időt kért Teo Hojc, rendezte a sorokat az Atomerőmű SE, az új játékos, Mislav Brzvoja és Melvin találataival 57-47-re ellépett. A végjáték a pécsieké volt, az utolsó percekben csak ők szereztek pontot, szám szerint ötöt.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A nagyszünet után érezhetően csökkent a tempó, a fiatalok is beszálltak a pontszerzésbe, Karosi biztosan értékesítette büntetőit, 69-61-et mutatott ekkor az eredményjelző. Többször változtatta a pályán lévő ötöst az ASE, akadozott a játék, 74-74-re feljöttek a baranyaiak. Pajor kétszer is eredményes volt közelről, majd Kis Raul dobott egy triplát, nyolcpontos paksi előnnyel ért véget a harmadik tíz perc.

Az utolsó negyedben fokozatosan csökkentette hátrányát a PVSK, és a harminchetedik percben egy triplával átvette a vezetést. Időt kért az ASE, és Brzvoja triplájával sikerült egy pontra felzárkózni. Az utolsó támadást a paksiak vezették, bő egy másodperccel a vége előtt, amikor Brownnal szabálytalankodtak. A büntetőket az irányító kihagyta, így egy ponttal a pécsiek nyerték a találkozót.

Atomerőmű SE – PVSK-Veolia 103-104 (31-22, 30-31, 27-27, 15-24).
ASE: Brown 14/6, Pajor 4, Kovács Ákos 6/3, Eilingsfeld 20, Csizmadia -, Buljevic 12, Kis Raul 9/9, Karosi 7, Brzvoja 15/3, Melvin 16/6.