Együttműködési megállapodást kötöttek

A Paksi FC folyamatosan fejlődő utánpótlásbázisa az idei évtől a régió tehetségközpontja lett. Ennek folyományaként szeptember 22-én fontos mérföldkőhöz értek: két iskolával és két óvodával együttműködési megállapodást kötöttek, az eseményre a sajtót is várták. A sajtótájékoztatón részt vett Balog Judit és Haraszti Zsolt ügyvezetők, Péter Norbert utánpótlás-szakágvezető, az MLSZ klubfejlesztési osztályától Velez Attila, valamint az intézmények képviseletében Pulainé Galambos Erika, a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola intézményvezetője, a Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumtól Koósz Roland igazgató és Heszné Rauth Ildikó tagóvodavezető. Molnár Adrien, a Paksi Napsugár Óvoda intézményvezetője nem tudott részt venni az eseményen.

Fotó: paksifc.hu

Balog Judit azt mondta, hogy ezen megállapodásokkal egy újabb mérföldkőhöz érkeztek, melynek győztesei a gyerekek. A fiatalok így már az óvodákban és az általános iskolák alsó tagozataiban megismerkedhetnek a labdarúgással. – Az itt jelenlévő intézményekben olyan partnerekre találtunk, akik szintén fontosnak tartják a sportot, és pedagógusaik az edzőinkkel közösen magasabb szintű képzést nyújthatnak a gyerekeknek. Bízunk benne, hogy ezek az együttműködések mind az intézmények, mind a klub, mind pedig a gyerekek számára gyümölcsözőek lesznek, és hosszú távon partnerek leszünk – fogalmazott.

Péter Norbert utánpótlás-szakágvezető kiemelte, hogy hiányt pótoltak most, hiszen az alsó korosztályaikban egyfajta tömegesítést tudnak elindítani. – A piramis szemszögéből roppant fontos, hogy egy bázisnak széles alapjai legyenek. Fontos továbbá, hogy mostantól mi tudunk bemenni az iskolákba, óvodákba, nem pedig a gyerekeket kell kihívnunk a pályára, ami mindkét fél szempontjából könnyebbség a hosszú út elején – fogalmazott.

A képen (b.-j.) Pulainé Galambos Erika, a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola vezetője, Heszné Rauth Ildikó tagóvodavezető, Koósz Roland, a Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, Balog Judit ügyvezető, Haraszti Zsolt ügyvezető. Fotó: paksifc.hu

További részletekkel, nyilatkozatokkal olvashat a témában összefoglalót ide kattintva, illetve korábbi interjút Péter Norbettel, a klub új, régió tehetségpontja titulusáról ide kattintva.

A szerződés aláírásán ott volt a TelePaks kistérségi televízió stábja, az eseményről beszámolt a Híradóban, a tudósítást ide kattintva érik el, illetve a témáról bővebben szó lesz a Lelátó sportmagazin szeptember 28-i adásában.