Elkezdődik a tervezési munka

Hamarosan elindul a főutca felújításának előkészítése. A tervezésről szóló szerződést október 4-én írta alá Szabó Péter, Paks polgármestere, valamint a tervező Paks-Óváros Konzorcium három képviselője.

A tervek szerint a Kereszt utcától egészen a 6-os út becsatlakozásáig átalakul a főutca. A jövőben tükörsima aszfaltburkolaton lehet majd közlekedni. Biztosított lesz a párhuzamos parkolás, a járdák térkőburkolatot kapnak és lesz külön kerékpársáv is – tájékoztatott Szabó Péter. A város vezetője elmondta, hogy szegéllyel megtámasztott úttest és útcsatlakozások is szerepelnek majd a projektben, és a kapubejárók is térköves burkolatot kapnak. A felújítás tervezése mintegy nettó 114 millió forintból valósul meg. A beruházás azon túl, hogy megteremti a korszerű városi utcaképet, fenntartja a közlekedésbiztonságot, gondoskodik az épített környezeti értékeink védelméről és tudatos fejlesztéséről.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A tervezésben az AQUAREA Mérnöki Vállalkozási és Szolgáltató Kft., az AQUALINE Z+Z Szolgáltató Kft., a BOKÚT-Terv Kft., valamint a P&B Aqua Zrt. vesznek részt. A beruházás rendkívül összetett, ezért olyan szakági tervezőgárda áll össze, amelynek tagjai között lesznek közvilágításban és vízi közmű felújításában jártas szakemberek is. Szükség lesz kertészekre is, hiszen a projekt részeként már a tervezés szakaszában is nagy hangsúlyt fektet a városvezetés a zöldfelületekre. Szabó Péter szerint a Fő utca felújításának tervezése során kiemelt hangsúlyt kap a tájékoztatás is. A beruházás egyes szakaszairól rendszeresen tart majd fórumot a városvezetés, amennyiben a járványhelyzet ezt lehetővé teszi.