Meggyőző játékkal biztos győzelem

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A férfi kosárlabda NB I. negyedik fordulójában az Egis Körmend csapatát fogadta az Atomerőmű SE a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. Eilingsfeld zsákolásával indult a mérkőzés, egy ziccerrel válaszoltak a piros-feketék. Brown triplái és Brzoja közelije után 20-2-nél időt kértek a vendégek a harmadik perc végén. Kezdett csökkenni a paksi előny, palánk alatt voltak fölényben a vendégek, ezekben a percekben Eilingsfeld szállította a pontokat, a hatodik percben beeső hármasa után 17-13-at mutatott az eredményjelző. Tartotta 5-6 pontos előnyét az ASE, Melvin középtávolija és Djukanovic közelijével sikerült is megőrizni a tizedik perc végéig.

Kilenc-nullás rohanással indított az Atom, Melvin, Kovács, Buljevic talált be, majd Karosi szerzett labdát, végig futott az ellenfél palánkjáig, és zsákolt egy nagyot. Két perc elteltével időt kértek a körmendiek. Nagyon „szívta” magát a paksi csapat, nem ismertek elveszett labdát, keményen védekeztek, tanácstalanok voltak a vasiak. A tizenötödik percben Buljevic vette el az ellenféltől a labdát a félpályánál, és egy óriási zsákolással megszerezte csapata 39. pontját. Brzoja és Eilingsfeld szorgoskodták össze a pontokat, volt amikor már 17 ponttal is ment az Atom, de így is jelentős előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

Jól indult a harmadik felvonás is, Brzoja triplája után 59-40-et mutatott az eredményjelző két és fél perc játék után. Ezután következett egy pár perces kihagyás, és egy hét-nullás körmendi széria után egy 3+1-es Brown akció lehűtötte a piros-feketéket. A negyed közepén Melvin két triplával sokkolta a vasiakat, 69-50-nél időt is kértek. Nagyon harcosan, jól játszott az Atomerőmű csapata, kontrolálták a játékot, a Körmend ezzel nem tudott mit kezdeni. A harminc perc biztos, 15 pontos piros-kék előnnyel ért véget.

A negyedik felvonás elején Djukanovic vert be egy triplát, majd Buljevic a gyűrű alól talált be, 20 pontra hízott az előny, innen már csak a csoda segíthetett volna a vendégeken. A csoda elmaradt, az utolsó percekben már a fiatalok játszottak mind a két oldalon, ekkora különbséggel is megérdemelten győzött az ASE.

Atomerőmű SE – Egis Körmend 106-87 (23-17, 29-20, 30-30, 24-20).
ASE: Frank -, Brown 17/9, Pajor -, Kovács 11/3, Eilingsfeld 15/3, Brzoja 13/6, Orgona -, Buljevic 20, Djukanovic 13/3, Kis -, Karosi 6, Melvin 11/6.

Teo Hojc: Gratulálok a játékosaimnak, nem volt egyszerű, hiszen három vereséggel álltunk a meccs előtt, kétszer is hosszabbításban kaptunk ki, ami nagyon fájt. Most azonban nagyon jól játszottak a fiúk, igazi csapatmunka volt. Ezúton szeretném megköszönni a szurkolóknak is a bíztatást.

Lovro Buljevic: Gratulálok a csapatunknak, végrehajtottuk amit az edzőnk kért, meg lett az eredménye.