Nagyarányú győzelmet aratott az ASE Somogyban

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A bajnokság ötödik fordulójában Kaposváron lépett pályára az Atomerőmű SE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata. A házigazdák a találkozó előtt két győzelemmel – az előző fordulóban Szegeden nyertek egy ponttal – és két vereséggel a hetedik helyen álltak a táblázaton. A paksi csapat három vereség után bíztató játékkal, nagy különbséggel győzött a Körmend ellen, Kaposváron adott volt a lehetőség, hogy közelebb kerüljenek a középmezőnyhöz. Teo Hojc az Atomerőmű vezetőedzője a mérkőzés előtt azt mondta, hogy mindenki egészséges, nem lesznek hiányzóik a szombati mérkőzésen, mindenki harcra késze áll.

A hazaiak szerezték az első kosarat, de hamar jött a válasz, Brzoja tripla, majd egy dupla, Melvin közeli, és ráadásul Brown 2+1-e, időt is kért a hazai csapat. Hasznos tanácsokat kaptak a kaposváriak, egy 6-0-ás rohammal feljöttek két pontra. Frank közelről, Melvin távolról, majd Eilingsfeld közelről volt eredményes, 7-0-val válaszoltak a piros-kékek. Melvin kettese után 13-23-at mutatott az eredményjelző hét és fél perc elteltével. Buljeviccsel nem bírtak a palánk alatt, kétszer is eredményes volt, majd Djukanovics értékesítette a büntetőit, de egy eltévedt hazai tripla a negyed végén hat pontra csökkentette az ASE előnyét.

Rosszul indult a második felvonás, képtelenek voltak betalálni a paksi játékosok, szerencsére a hazaiak sem ontották a gólokat, négy perc elteltével talált be Buljevics a gyűrű alól, 26-30-at mutatott ekkor az eredményjelző. A következő percekben is az ASE centere tartotta a két csapat között a távolságot, hat és fél perc alatt szerzett 6 pontjával, de sehogy sem akart menni a játék, 31-34-nél időt kért a Paks. Brzoja négy és Melvin három pontjával ellépett az Atom, de jött rá a válasz, Melvin zsákolása után úgy tűnt, hogy kilenc pont előnnyel mehetnek a nagyszünetre a piros-kékek, de ahogy az első negyed végén, úgy a második felvonás utolsó másodperceiben is beesett egy kaposvári tripla.

Nem kapták el a fonalat a paksi játékosok a harmadik negyed elején, tanácstalanság és sok hiba jellemezte a játékukat, a hazaiak pedig köszönték szépen, és egy 10-0-ás rohammal 55-50-re elléptek a negyed közepe táján. Brzoja büntetői törték meg a gólcsendet, majd Brown vágott be két triplát egymás után, amire újabb két Brzoja büntető következett, 57-60-nál időt kért a KKK, két perccel a negyed vége előtt. A negyed végén Buljevics ismét jól dolgozott a palánk alatt, tovább növelte az előnyt.

Kovács Ákos először egy távoli, majd egy közeli találatot szerzett, de két hárompontos érkezett rá válaszul a másik oldalról. Ezután Melvin percei következtek, harmadik kétpontosa után időt kértek a hazaiak az ötödik percben, 68-77-es állásnál. Négy hazai pontra ismét Melvin válaszolt egy triplával, tartotta előnyét az ASE. Az utolsó két percben Buljevics, Kovács Ákos, Brzoja is betalált, amire összesen két pont érkezett válaszul, a kegyelemdöfést Brown triplája jelentette.

Kaposvári KK – Atomerőmű SE 74-90 (22-28, 17-17, 21-20, 14-25).
ASE: Frank 2, Brown 15/12, Szalai -, Kovács 10/3, Eilingsfeld 8, Brzoja 14/3, Orgona -, Buljevic 15, Djukanovic 2, Kis -, Karosi 3/3, Melvin 21/9.