Új gyalogos-átkelőhelyeket létesítenek

Új zebrákat létesítenek a város két pontján, a munkaterületek átadása október 11-én megtörtént. Az egyik helyszín a Tolnai és a Kölesdi utak kereszteződése. Leber Ferenc a hetes választókörzet képviselője azt mondta, hogy ebben a kereszteződésben eddig nagyon nehezített volt átkelni az úttesten. A probléma megoldására minden lehetőséget számba vettek, végül a Magyar Közút Np. Zrt. döntése nyomán zebrákat alakítanak ki középszigettel a csomópontban, aminek révén jelentősen megnövekszik a közlekedésbiztonság.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Istlstekker Tibor a DC Dunakom Zrt. képviseletében úgy tájékoztatott, hogy a munkaterület-átadástól számítva száz nap áll rendelkezésre a kivitelezésre. A közúton átvezetett gyalogátkelőhelyhez csatlakozó járdaburkolatokat átépítik, ezt megelőzően a déli oldalon lévő burkolat-árok új nyomvonalra kerül, így tudják biztosítani a gyalogosforgalom rávezetését az átkelőre, illetve a közvilágítást is korszerűsítik. A kivitelezés során összesen 213 négyzetméter járda épül, a déli oldalon 80, az északi oldalon pedig 25 méter hosszú és két méter széles szakasz, térkőburkolattal.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A másik érintett terület a Táncsics Mihály utca és Táncsics köz csomópont (Paksi Gyógyászati Központ és autóbusz-pályaudvar között), ahol két új zebra létesül. Ulbert Sándor, a kettes számú választókörzet önkormányzati képviselője azt mondta a munkaterület-átadáson, hogy ez egy forgalmas terület, nagyon fontos a gyalogátkelőhelyek kialakítása, és bízik abban, hogy ezáltal biztonságosabbá válik a közlekedés.

Az egyik átvezetés keleti-nyugati irányban a másik észak-déli irányban létesül, a beruházás egyik fő szempontja, hogy a buszpályaudvar biztonságos gyalogos megközelítése biztosított legyen. A zebrák kialakításával közvilágítást érintő munka is együtt jár, ez lesz a kivitelezés nagyobb szelete. Az egyeztetések után, várhatóan két hét múlva indulhat a fizikai megvalósítás.