Hárompontosokkal verte a ZTE az ASE-t

A Szekszárd Városi Sportcsarnokban a Zalaegerszeg csapatát fogadta az ASE. A Körmend és a Kaposvár elleni győzelmek után, az utolsó előtti helyen álló zalaiak ellen is a győzelem reményében várták Kovácsék az összecsapást. Azonban a hét második felében többen is lebetegedtek, ezért foghíjas kerettel vágtak neki a mérkőzésnek.

Eilingsfeld büntetőivel az ASE szerzett vezetést, de elmaradt a jó folytatás. Egy hárompontos találat után már 2-6-ot mutatott az eredményjelző. Melvin sapkázta le az egerszegi játékost, majd Djukanovics értékesítette büntetőit, egy pontra feljött a paksi csapat a negyedik percben. Sorra maradtak ki a paksi távoli kísérletek, az ellenfél pedig fokozatosan növelte előnyét, időt is kért Teo Hojc, a hetedik percben 9-16-os állásnál. Nem tört meg a zalaiak lendülete, már tíz pontra is nőtt az előnyük, de Orgona és Eilingsfeld találataival sikerült csökkenteni a hátrányt.

Rögtön egy triplával indítottak a vendégek a második felvonásban, de gyorsan érkezett a válasz, Brown révén beesett az első paksi hárompontos találat. Feljött négy pontra a paksi csapat Kovács és Eilingsfeld pontjaival a harmadik perc végére, de egy újabb zalai hármas, majd egy közeli esett be az ASE gyűrűjébe, időt kért Teo Hojc. Melvin zsákolt, Kis Raul dobott egy triplát, de tartotta 7-8 pontos előnyét a vendég. Djukanovics hármasa után időt kért Teo Cizmics, de robogott tovább az Atom, Kovács Ákos, Frank és Kis Raul pontjaival egyenlített az utolsó perc elején. Beesett a vendégek hatodik hármasa, majd az utolsó másodpercekben egy időkérés után egy közeli, kék-fehér előnnyel ért véget az első húsz perc.

Melvin zsákolt egy nagyot, de rögtön érkezett egy tripla, és egy kétpontos, majd Djukanovics büntetői után egy újabb hármas, 41-50-et mutatott ekkor az eredményjelző. Eilingsfeld és Brown révén egy 7-0-ás rohammal feljött 48-50-re az ASE, de egy tripla, majd egy dupla találattal ismét ellépett hét ponttal a vendég. A hátralévő bő három percben felváltva estek a találatok, maradt a különbség a két csapat között.

Triplazáport hozott az első három perc a negyedik negyedben, amiből a vendégek jöttek ki jobban, Brown két találatára három érkezett válaszul. Közben potyogtak a kétpontosok is, az adok-kapokból a zalaiak jöttek ki jobban, 62-72-nél időt kért a paksi csapat. Percekig őrizte előnyét a ZTE, aztán Kovács Ákos triplája és Djukanovics közelije visszahozta a reményeket, időt is kért Teo Cizmic, bő két perccel a vége előtt. Küzdött, harcolt a paksi csapat, de nem tudta már befogni a vendégeket, nagy érvágás volt a két meghatározó játékos hiánya.

Atomerőmű SE – Zalakerámia ZTE KK 72-80 (17-24, 20-18, 15-17, 20-21).
ASE: Frank 4, Brown 18/9, Pajor -, Kovács 8/3, Eilingsfeld 15, Orgona 4, Djukanovics 14/3, Kis 5/3, Karosi -, Melvin 4.

Teo Hojc: A mai esten történtek miatt vállalom a felelősséget, nem úgy készítettem fel a csapatot, ahogy kellett volna. Két meghatározó játékosunk hiánya miatt több időt kellett a játékosoknak a pályán lenniük, ráadásul a dobásaink rendre kimaradtak.

Ken Brown: Úgy gondolom, mi voltunk a favoritok a mérkőzés előtt, de ők több lepattanót, több asszisztot hoztak össze, megyünk tovább.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök