Elkészültek a faluház homlokzatának felújításával

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Befejezték a dunakömlődi faluház homlokzatának felújítását, a műszaki átadás-átvételt megkezdték. Spiesz József, a nyolcas számú választókörzet önkormányzati képviselője, a dunakömlődi településrészi önkormányzat elnöke elmondta, hogy 1993-ban fejeződött be a faluház építése, azóta a külső homlokzaton nem végeztek felújítást. Hozzátette, azzal, hogy az évi tizenkétmillió forint részönkormányzati keretet húszmillió forintra emelték, már ilyen nagyobb volumenű munkákra is tudnak fordítani belőle.

Frics Pál, a kivitelező Frics és Prantner Festő és Felújító Bt. ügyvezetője úgy tájékoztatott, hogy hatvan napjuk volt a munka elvégzésére, ám igyekeztek az időjárás rosszabbra fordulása előtt végezni, így harminc nap alatt elkészültek a rekonstrukcióval. Hozzáfűzte, hogy mindössze két napot nem tudtak dolgozni, mert esett az eső. Úgy véli, hogy legalább húsz évig megmarad olyannak az épület külleme, amilyen a felújítással lett.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A faluház homlokzatának felújítása beruházásban a munkaterület átadását szeptember 22-én tartották. A munkálatok idejére nem kellett az intézményt bezárni, a tervezett programokat meg tudták tartani. A beruházás értéke mintegy nettó hatmillió forint volt.

(Indexkép: Szép Zsóka/TelePaks)