Sima vereség Oroszlányban

Oroszlányban lépett pályára bajnoki mérkőzésen az ASE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata, és paksi szempontból egy nagyon gyenge mérkőzésen, nagyarányú vereséget szenvedett. Már meggyógyult, és helyet kapott a keretben Buljevics és Szalai Milán, de Brzoja még nem volt bevethető.

Az első negyedben fokozatosan növelte előnyét a hazai társaság, a paksi közeli és távoli kísérletek rendre kimaradtak. Bő hét perc elteltével, miután a negyedik oroszlányi tripla is beesett, kért időt Teo Hojc, 20-8-as állásnál. Két perccel a játékidő lejárta előtt Djukanovics hármasa után kicsit feljavult az ASE, Kovács, Buljevics és Eilingsfeld pontjaival öt pontra jöttek fel a piros-kékek.

A második felvonás elején még tartotta a lépést az Atom, de négy perc játék után, két hazai triplával, újra két számjegyű lett az OSE előnye. Kevés pont esett, sok volt a hiba, vagy a kivédekezett támadás, a hetedik perc elején, Buljevics közelije után kértek időt a hazaiak, 32-23-nál. Tartotta előnyét az Oroszlány, Brown megszerezte a paksi csapat második távoli találatát, a végjátékban Melvin közelijével sikerült látótávolságon belül maradni.

A nagyszünet után felváltva estek a kosarak, három perc elteltével 50-41-et mutatott az eredményjelző. Sokkal harcosabban játszottak a hazaiak, kétszer egymás után nem tudta játékba hozni a labdát az OSE alapvonaláról az ASE, sokszor nem tudtak tiszta dobóhelyzetet kialakítani a paksi játékosok. A negyed végén egy 10-3-as sorozattal eldöntötték a meccset a hazaiak.

Az utolsó tíz percben nagyon kevés találat esett, az ASE képtelen volt ritmust váltani, az OSE pedig már cifrázta is a végén, és ekkora különbséggel is megérdemelten nyerte a találkozót. Akár a ZTE ellen, ezúttal is a távoli, három pontot érő dobások döntöttek, az Oroszlány 13, az Atomerőmű 3 találatot szerzett 6,25 m-en kívülről.

MVM-OSE Lions – Atomerőmű SE 86-65 (21-16, 20-18, 31-19, 14-12).
ASE: Frank 3, Brown 7/3, Pajor -, Kovács 11, Eilingsfeld 14, Orgona 2, Buljevics 12, Szalai -, Djukanovics 9/3, Kis -, Karosi -, Melvin 7/3.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks