A végjátékban bukta el a mérkőzést az ASE

Két rossz passzban lévő csapat találkozott a férfi kosárlabda NB I/A nyolcadik fordulójában. A szegediek Kecskeméten, az ASE Oroszlányban szenvedett vereséget. A Tisza-partiak (még csak öt mérkőzést játszottak) az utolsó helyen állnak, míg a paksi csapat két győzelemmel és öt vereséggel a 12. helyet foglalják el a táblázaton. Az Atomerőmű ezúttal sem tudott teljes kerettel kiállni, Djukanovics húzódás miatt nem edzett a héten.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Eilingsfeld zsákolásával kezdődött a mérkőzés, a vendégek két közelivel válaszoltak rá. Brown megszerezte az ASE első tripláját, majd újra Eilingsfeld volt eredményes, büntetőkből. Frank is büntetőkből, majd Brzoja közelről talált be, 13-8-at mutatott az eredményjelző. Frank sapkázta le a nála fél fejjel magasabb Filipovicot. A hetedik percben Karosi távoli találatával hat pontra nőtt a paksi előny, de a vendégek egy 7-0-s rohanással átvették a vezetést. Karosi második triplája is betalált, majd az utolsó percben Buljevic kétszer is eredményes volt közelről.

A második negyed elején három percig nem talált be az ASE, majd Kovács Ákos értékesített egy büntetőt, 28-27-et mutatott az eredményjelző. Melvin révén tartotta a lépést az Atom, hol a paksiak, hol a szegediek vezettek egy-két ponttal. Sok volt a hiba mind a két oldalon, elrontott dobások, ki nem kényszerített hibák tarkították a játékot, az ASE Brown és Melvin tripláinak köszönhetően előnnyel mehetett az öltözőbe a huszadik perc végén.

Kovács hármasával indult a harmadik felvonás, de gyorsan jött a válasz, nem tudott ellépni az ASE, sőt egy triplával átvették a vezetést a szegediek. Nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a piros-kékek, Brown távolija és Melvin öt pontja után időt kértek a Tisza-partiak az ötödik perc végén. Visszajött a hátrányból a kék-fehér csapat, de ezúttal nem tört meg a paksi lendület, és az utolsó percekben gyors és eredményes játékkal sikerült jelentős előnyre szert tenni.

A vendégek az első percben egy triplával és egy duplával nyitottak, de sikerült megállítani a rohanást, és percekig tartani a 6-7 pontos előnyt. A negyed közepén zavar támadt a gépezetben, és két egymás utáni, távoli találattal átvette a vezetést a Szeged. Két perccel a vége előtt Brzoja kettesével még sikerült visszavenni a vezetést, de a végjátékban többen is hibáztak, a vendégek pedig kihasználták a lehetőségeiket.

Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE SZEDEÁK 84-90 (27-23, 14-16, 28-22, 15-29).
ASE: Frank 2, Brown 15/6, Pajor -, Kovács 6/3, Eilingsfeld 10, Brzoja 8, Orgona -, Buljevic 9, Kis 2, Karosi 6/6, Szalai -, Melvin 26/9.

Teo Hojc: Nem éreztem úgy, hogy mi lennénk a gyengébb csapat, ketten vitték a hátukon a szegedieket. Nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy elterveztük, úgy nem is lehet mérkőzést nyerni, hogy kilencven pontot kapunk.

Cleveland Melvin: Próbáltunk fókuszáltan játszani, követtünk el hibákat, ezeket kell kijavítani, megyünk tovább.