Gastroblues Fesztivál: lemezbemutató koncertek

A Gastroblues Fesztivál támogatóinak köszönhetően ebben az évben több kiadványt, ezzel együtt három lemezbemutató koncertet állíthattak össze a szervezők. A három esemény zárt körű beharangozó sajtótájékoztatóját november 19-én tartották.

Mindhárom lemezbemutató különleges zenei csemege lesz. Az elsőt november 27-én különleges borkóstolóval és vacsoraesttel egybekötve rendezik az Erzsébet Nagy Szállodában. Éles Gábor Triójával és más formációkkal már tizenegy éve lép fel a Gastroblues Fesztivál eseményein, amelyeket képben és hangban is rögzítettek. Eljött az idő, hogy ennek az időszaknak az összefoglalásaként DVD kiadványt jelentessenek meg a szervezők, egyúttal lemezbemutató koncerttel ünnepeljék meg ezt a közönséggel együtt. Éles Gábor blues, soul triójának számos vendége lesz, akik már több alkalommal erősítették a zenekart. A sztárelőadó Tóth Vera lesz, de a hármashoz csatlakozik dr. Gál Gábor bőgőn, Ocsovay Damján zongorán, valamint Weisz Gábor paksi származású szaxofonos és Éles Gábor gyermekei.

A Csengey Dénes Kulturális Központban tartandó szokásos év végi lemezbemutató koncertre, ami idén december 4-én lesz, elkészül a 29. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál zenei összeállítása. A kiadvány a klubkoncerteket, az ESZI sportcsarnokban tartott nagyszínpadi, a templomi és a szabadtéri koncertek legjobb zenei pillanatait tartalmazza. A lemez bemutatása mellett kiváló koncerteket élvezhet majd a nagyérdemű. A zenei bemelegítést Kalauz Attila „Kalus” és dr. Gál Gábor duója adja. Török Ádám erre az alkalomra összeállt különleges Mini formációjában a Bikini együttes két kiváló zenésze, Németh Lojzi és Lukács Peta is színpadra állnak. A paksi származású gitáros Takács József „Jozzy” újra a nyári zenekarával érkezik. A kiváló zenészekből álló Zippo Led Zeppelin programját nyáron mindenki szájtátva figyelte a klubkoncerteken, remélhetőleg ez most sem lesz másképp. Befejezésül fergeteges rockabilly mulatságnak lehet szem- és fültanúja a közönség Egri Péter és a Mystery Gang jóvoltából. Az eseményre már kapható kedvezményes belépőjegy a kulturális központ jegyirodájában.

A harmadik nagyszabású lemezbemutató koncertet Budapesten az Analog Music Hallban rendezik meg december 10- én több külföldi előadóval. Török Ádám különleges formációja ott is színpadra áll, de tiszteletét teszi a nyáron sikeres koncertet adó brit-norvég Krissy Matthews bandájával, és a nyári fesztiválon hiányzó Colosseum-énekes Chris Farlowe is. Farlowe ez alkalommal már ötödször koncertezik Gastroblues rendezvényen. Az eddigi eseményeken rögzített felvételeiből különleges összeállítást adnak ki a Best of Gastroblues válogatássorozat folytatásaként, CD és DVD formájában. Kedvezményes jegyek elővételben válthatók a Csengey Dénes Kulturális Központban. Ha nagy lesz az igény, buszt szerveznek a budapesti lemezbemutatóra.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

További információ elérhető a www.gastroblues.hu címen és a fesztivál Facebook-oldalán. Érdeklődni lehet az info@gastroblues.hu címen. Az események fő támogatói Paks Város Önkormányzata és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., védnöke Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter.