Magyar gyártmányú autóbuszt tesztelnek

Megkezdték november 22-én annak az Ikarus 120e típusú, alternatív (teljesen elektromos) meghajtású autóbusznak a tesztjét, amit a magyar gyártó a Paksi Közlekedési Kft.-vel (PKK) létrejött megegyezés keretében kipróbálásra biztosít a cégnek. A teszt célja az, hogy megismerjék a gépjárművet, mint a jövőben tervezett flottabővítés egyik lehetséges típusát, amennyiben az a valós forgalmi körülmények között az igényeknek megfelelően teljesít.

Ennek érdekében az autóbuszt a közszolgáltatási feladatok ellátásába is bevonják, várhatóan már a hét folyamán járatra vezénylik. Ezt természetesen megelőzi a gyártó által tartott oktatás, ahol a típusspecifikus jellemzőket mutatják be az autóbusz-vezetőknek. Ezt követően házon belül tesztelik a buszt, majd járatra forgatják, ahol már az utasok is kipróbálhatják.

Fotó: PK Kft.

Örömmel fogadják az utasok véleményét és észrevételeit a járművel kapcsolatban, amit a www.paksbusz.hu honlapon a magunkról fül alatt, a kapcsolat rovatban elérhető felületen tudnak eljuttatni a céghez, a tárgynál az Ikrus jármű véleményezése választandó. Az észrevételeket összegyűjtik, és a típusválasztás során figyelembe veszik, valamint anonim módon a gyártóval is megosztják azokat, amennyiben szükséges, írják a PKK honlapján.