Új lehetőség az előjegyzésre a gyógyászati központban

December 6-án startol a webes előjegyzés a Paksi Gyógyászati Központban. A korszerű informatikai rendszernek köszönhetően sokkal gördülékenyebb lesz az időpontfoglalás a szakrendelésekre. A webes előjegyzéshez először minden esetben regisztrálni kell, utána lehet időpontokat foglalni. Egy emailcímhez csak egy regisztráció tartozhat, és 24 óránál távolabbi időpontra lehet csak jelentkezni. 

Jelenleg tesztelési szakaszban van az az informatikai fejlesztés, amelynek köszönhetően jelentősen gyorsul az előjegyzés a szakrendelésekre. A rendszert napokon belül élesíti a Paksi Gyógyászati Központ. Interneten, a szükséges adatok megadásával lehet majd regisztrálni, ezt követően elektronikus levélben érkezik egy visszaigazolás, benne egy nyolcjegyű számsorral és egy QR kóddal. A központban kialakított „totemoszlopoknál” így másodpercek alatt lehet majd bejelentkezni az intézmény szakrendeléseire.

Fotó: TelePaks

Például az urológia, a gyerekpulmonológia, az ortopédia, a reumatológia, valamint a bőrgyógyászat szakrendeléseire lehet weben előjegyzést kérni hétfőtől – tájékoztatott dr. Bodnár Imre. A Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója hozzátette, hogy december 6-tól a sebészetre a traumatológiára a röntgenre, a csontsűrűségmérésre (DEXA), a tüdőszűrésre, a fül-orr-gégészet szakrendelésre, a diabetológiára, a belgyógyászatra és a laboratóriumba is lehet interneten előjegyzést kérni.

A fejlesztéssel egyértelműen az a cél, hogy még gördülékenyebben lehessen időpontot foglalni a szakrendelésekre. Az intézmény főigazgatója felhívja a figyelmet, hogy egy páciens egy emailcíméhez csak egy regisztráció tartozhat. Vagyis a hozzátartozóknak nem lehet a saját elektronikus levélcímünkről időpontot foglalni, ahhoz külön kell regisztrálni minden pácienst.

A rendszer külön foglalkozik a beutaló köteles szakrendelésekkel. Minden ilyen esetben az internetes felületen felugrik majd egy ablak, amiben a beutaló adatait kéri a rendszer. A főigazgató szerint olyan információkat kell megadni, ami minden hivatalos beutalón szerepel. Enélkül nem tud időpontot foglalni a beutaló köteles szakrendelésekre a beteg vagy az igénybe vevő.

December 6-tól a webes előjegyzési rendszerben érdemes lesz odafigyelni arra is, hogy 24 óránál távolabbi időpontra lehet csak jelentkezni. Vagyis például keddi napon, már csak csütörtökre lehet előjegyzést kérni.

A rendszernek köszönhetően hétfőtől a telefonok foglaltsága sokkal kevésbé lesz majd probléma, és a recepciós bejelentkezésnél a sorban állás is elkerülhető lesz. Az intézmény vezetése kéri a pácienseket, hogy december 6. után a foglalt időpontnál 15-20 perccel előbb érkezzenek.

Paksi Gyógyászati Központ. Fotó: Babai István/Paksi Hírnök
Paksi Gyógyászati Központ. Fotó: Babai István/Paksi Hírnök archív