Lakossági fórumot tartottak

Év végi találkozóra várta december 1-jén a Paksi Deák Ferenc Egyesület (PDF) önkormányzati képviselőcsoportja a paksi lakosokat. A Csengey Dénes Kulturális Központ nagyklubjába meghirdetett programon a képviselői beszámolók után a PDF a lakosságot kérdezte.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Eleget téve az önkormányzati törvénynek a kötelező év végi lakossági fórumát december elsejére szervezte a Paksi Deák Ferenc Egyesület. A Csengey Dénes Kulturális Központban tartott rendezvény a járványügyi szabályok betartásával zajlott. A programon a PDF öt önkormányzati képviselője tartotta meg beszámolóját, értékelve a 2021-es évet, továbbá szóba kerültek a jövő évre vonatkozó tervek, célkitűzések.

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő szerint 2022-ben is Paks egészében, vagyis az összes körzetben gondolkodnak, ezért várják azokat az észrevételeket, amelyeket be tudnak illeszteni a város költségvetésébe.

A fórumon a résztvevők megoszthatták észrevételeiket a képviselőkkel, továbbá lehetőség adódott kérdések megfogalmazására is. Ezt a lehetőséget egyébként a Paksi Deák Ferenc Egyesület már a fórum előtt felkínálta a lakosoknak. A fórumot megelőzően számos kérdés érkezett elektronikus levélben. Ezek többsége Heringes Anita szerint útfelújításokra, padok kihelyezésére és covid tesztekre vonatkozott.

A fórumon elhangzott, hogy a Paksi Deák Ferenc Egyesület 2022-ben olyan ötletek megvalósítását tervezi, amelyek a lakosság megelégedésére szolgálnak majd. Heringes Anita azt mondta, hogy a parkolási problémák megoldásán dolgozni fognak a jövő évben, illetve igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy a város igazi ékszerdobozzá váljon.