Vincze Bálint a Roszatom portrésorozatában

Megjelent a Roszatom Atom az emberekért portrésorozatának legújabb epizódja, amely Vincze Bálint természetfotóst, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. munkatársát mutatja be. A film főszerepelője a Paksi Atomerőmű környezetében készült természetfotóival rangos nemzetközi versenyeken díjak sokaságát nyerte el, írja sajtóközleményében a Roszatom. 

Vincze Bálint 1986 óta dolgozik a Paksi Atomerőműben. Szabadidejében előbb grafikusként, majd a Tájékoztató és Látogatóközpont tipográfusaként az atomerőmű közvetlen és közvetett környezetét, a közeli természetvédelmi és tájvédelmi területeket bejárva örökíti meg a Paksi Atomerőmű térségének gazdag élővilágát.

A Roszatom Atom az emberekért portrésorozatának Vincze Bálintról készült ötperces filmje betekintést enged a kulisszák mögé, bemutatja, miként készülnek hónapok munkájával a filmben is látható, különleges pillanatokat megörökítő felvételek a természetről.

A filmben Vincze Bálint ars poeticája is elhangzik. Úgy véli, felelősséggel tartozunk a természetért és a természet kincseinek megőrzéséért, hogy az utókor ne csak ezeken a különleges felvételeken láthassa mindazt a csodát, amit eddig megörökített.

A Roszatom az Atom az emberekért elnevezésű sorozatának szereplői hétköznapi emberek, akik saját történetükről, életükről mesélve vallanak arról, hogy milyen pozitív változásokat hozott az életükbe az atomenergia. Az idén áprilisban indult projekt keretében Vincze Bálint történetével együtt 12 kisfilm látható a projekt weboldalán a világ számos pontján élő emberekről – Afrikától Ausztráliáig.

A Vincze Bálintról készített portré ide kattintva érhető el.

Forrás: Roszatom