Hétfőn már a csapattal edzettek az új játékosok

Újra teljes az Atomerőmű SE férfi kosárlabdacsapatának kerete, egyes-kettes posztra Deshon Taylor, erőcsatárnak Kenneth Goins érkezett. A hétfő (12.06.) esti edzés előtt válaszoltak a Paksi Hírnök kérdéseire.

Deshon Taylor. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Deshon Taylor Los Angelesben született, 25 éves, 188 cm magas. A John W. North középiskola csapatával négy bajnoki címet szerzett, utolsó évesként 24.2 pontot, 4.7 lepattanót és 2.3 gólpasszt átlagolt. Kansas Cityben folytatta a tanulmányait, és az UMKC Kangaroos csapatához csatlakozott, majd Fresnoba, a Californiai Egyetemre került. A Fresno State Bulldogs játékosaként lépett pályára az NCAA-ben. Utolsó egyetemi évében 17.9 pont, 3.7 lepattanó és 5.0 gólpassz volt az átlaga. Kalandosan indult 2019-ben a profi pályafutása, Ausztráliában kezdett az Adelaide 36ers csapatával, de a Lett VEF Riga próbajátékra hívta, ahonnan 2019 októberében a Sydney Kings szerződtette. A következő csapatában, Új-Zélandon a Canterbury Rams-ben 18 meccsen átlagosan 22,9 pontot, 4,8 lepattanót, 4,8 gólpasszt és 2,5 labdaszerzést jegyzett. A 2021/2022-es szezont a finn Kouvot csapatánál kezdte, ahol 13 mérkőzésen 17.0 pontot, 3.9 lepattanót és 3.0 gólpasszt átlagolt.

– Tudtál valamit a magyar kosárlabdáról mielőtt elvállaltad ezt a szerződést?

– A magyar kosárlabdáról nem sokat tudok, ezért próbáltam több információt szerezni. Több volt ASE játékost is ismerek, többek között Ryan Ewanst (a 2014/2015-ös idényben volt Pakson) és Donald Robinson (2015/2016-ban volt az Atomerőmű játékosa). Tőlük kaptam pár információt. Ryan Ewans azt mondta, hogy ez egy elég jó bajnokság, és ő mindenképpen javasolta, hogy itt próbáljam ki magam. Úgy gondolom, a legtöbbet védekezésben tudok segíteni, mert mindig nagy energiával próbálok meg játszani, és ha rendben van a védekezés, a támadás magától értetődő.

Kenneth Goins. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Kenneth Goins 25 éves, 201 cm magas. Michiganban a Warren Mott High School csapatában játszott, ahol utolsó évében 21,1 pontot, 14,8 lepattanót és 4,8 blokkot átlagolt meccsenként. Egyetemi évei alatt is Michiganban maradt, ahol a baseballcsapatban is szívesen látták volna, de maradt a kosárlabdánál. Miután nem draftolták az NBA-be, 2019-ben átjött Európába. Először az olasz másodosztályban szereplő Pallacanestro Trapani alkalmazásában állt, 24 meccsen 11,5 pontot és 6,5 lepattanót átlagolt. A görög első osztályban a Kolossos Rodou együttesénél játszott, ahonnan a Bajnokok Ligájában is szereplő Lavrio BC alkalmazásába került, onnan igazolt át az ASE csapatához.

– Mi motivált abban, hogy egy nehéz helyzetben lévő Paks ajánlatát fogadd el?

– Az edző felvázolta, hogy milyen szerepet szán nekem, és ez tetszett, mivel több játéklehetőség szeretnék, mint az előző csapatomnál. Annak ellenére, hogy kezdő voltam a Lavrionál, más játékosé volt a főszerep, és ezért kerestem olyan csapatot, ahol több lehetőséget és fontosabb szerepet kapok. Pár játékostól érdeklődtem, igazából csak pozitív visszajelzéseket kaptam a magyar bajnokság erősségéről, a szurkolói támogatásról, úgyhogy már várom a szereplést a magyar ligában. Ami a csapatot illeti, azt gondolom, hogy a stabilitás a legfontosabb, hogy újra oda kerüljön az ASE, ahova tartozik. Úgy vélem, védekezésben, lepattanózásban tudok sokat segíteni, de a kinti dobásaimat is jó százalékkal tudom értékesíteni.