A negyedik negyedben dőlt el

A keleti végeken, Nyíregyházán lépett pályára az Atomerőmű SE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata, és kilencpontos vereséget szenvedett. Az előző fordulóban új vezetőedzővel és új légiósokkal pályára lépő paksi csapat öt vesztes mérkőzés után jött le újra győztesen a pályáról, és most is sokáig esély volt a győzelemre. Az utolsó negyedbéli rövidzárlatot azonban már nem volt idő korrigálni.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Hazai közelivel indult a mérkőzés, Brown triplával válaszolt. Eilingsfeld kétszer is eredményes volt közelről, két és fél perc játék után 2-7-et mutatott az eredményjelző. Egy percre rá második személyi hibáját is begyűjtötte a paksi erőcsatár, le kellett ülnie a padra, Buljevic lépett pályára. Az ötödik perc végén időt kért az ASE, egy 9-0-ás sorozattal 14-9-re meglépett a Nyíregyháza. Főszereplővé lépett elő Brown, és mintegy három perc alatt szerzett 11 pontjával 20-20-nál egyenlített a piros-kék társaság. Goins volt eredményes kétszer egymás után a palánk alól, majd Frank is betalált, 22-26-ra vezetett a negyed végén a Paks, de a vendéglátók még betaláltak egyszer a játékidő lejárta előtt.

Jól indult a második felvonás, Brzoja triplája, Buljevic zsákolása, Taylor közelije után 26-33-at mutatott az eredményjelző a harmadik percben. Ezután azonban egy közel négyperces gólcsend következett, képtelenek voltak betalálni a paksi játékosok, és egy újabb 9-0-ás szériával 35-33-ra átvette a vezetést a hazai csapat. Frank és Brown is bevert egy triplát, majd Eilingsfeld talált be közelről, 40-41-nél kért időt a Nyíregyháza. Frank az ellene elkövetett szabálytalanság miatt megítélt két technikai büntetőből egyet értékesített, míg a hazaiak az utolsó támadásukból betaláltak. Egyenlő állásnál ért véget az első félidő.

Eilingsfeld triplájával kezdődött a harmadik negyed, de rögtön érkezett rá a válasz, ahogy Tayloréra is, a negyedik percben 50-50 volt az állás. A következő percekben is felváltva estek a találatok, már amikor beestek, sok volt a pontatlanság, vagy éppen a jó védekezés. Az utolsó másodpercekben szerzett egy ponttal, előnnyel zárta a harmadik negyedet a hazai társaság.

A nyírségiek kezdték jobban az utolsó tíz percet, hat ponttal is vezettek, de Eilingsfeld közelije, majd Taylor távolija után 65-65-nél időt kértek a harmadik percben. Továbbra is nagyon rosszul dobott az ASE, akár csak a hazaiak, Kovács Ákos közelije esett be a nyírségi gyűrűbe, 67-67 volt az állás az ötödik percben. Nem telt el három perc, pontos hazai támadások, kimaradt paksi dobások, és már 77-67-et mutatott az eredményjelző. Hiába kért időt Petar Mijovic, a hátra lévő két perc huszonhárom másodperc alatt már biztosan őrizte előnyét a Nyíregyháza, és biztos győzelmet aratott.

HÜBNER Nyíregyháza BS – Atomerőmű SE 83-74 (24-26,18-16, 16-15, 25-17).
ASE: Frank 6/3, Brown 24/15, Pajor -, Kovács 8, Eilingsfeld 16/3, Brzoja 3/3, Szalai -, Buljevic 2, Taylor 10/6, Karosi -, Kis R. -, Goins 5/3.