Egylabdás meccsen vereség

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Az újév első bajnoki mérkőzését Szekszárdon játszotta az ASE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. Az ellenfél, a Sopron KC egy hat nullás győzelmi szériával a háta mögött érkezett a találkozóra, míg az Atomerőmű SE egy nagyarányú szolnoki vereséggel búcsúztatta az óévet. Nagy érvágást jelentett a paksi csapatnak, hogy Eilingsfeld Achilles-ín problémák miatt nem tudott pályára lépni.

Jól indult a mérkőzés, Brown duplájával és hárompontosával 5-1-re ellépett az ASE a harmadik perc elején. Goins is bevágott egy duplát, majd egy triplát, hét pontra nőtt a paksi előny. Percekig tartotta előnyét a piros-kék társaság, de a vendégek is betaláltak távolról és közelről is, egy pontra csökkent az előny. Brown újabb hármasa és Taylor büntetői révén 20-16-ra alakult az állás. Az utolsó percekben jobban célzott a Sopron, a vezetést is átvette, de Brzoja egy trojkával egyenlített.

Frank hárompontosával indult a második felvonás, de a folytatás már nem volt ilyen jó. Egymás után háromszor is betaláltak a vendégek a 6,75 m-es vonalon kívülről, majd két büntetőt is értékesítettek, egy 11-0-s szériával 26-34-re léptek el. A negyedik perc végén Brzoja hármasa törte meg a rossz sorozatot, de azonnal érkezett rá a válasz. Hiába kért időt Petar Mijovic a hetedik perc elején, a vendégek tovább növelték előnyüket, és 33-44-re elléptek. Brown vette vállára a csapatot, és két hárompontossal, meg két büntetővel felhozta 41-49-re. Frank büntetőivel hat pontra csökkent a hátrány a huszadik perc végére.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A nagyszünet után felzárkózott az ASE, Brown, majd Kovács talált be távolról, csak egy kétpontos érkezett válaszul, a harmadik perc elején 49-50-et mutatott az eredményjelző. Ezután újra zavar támadt a gépezetben, eladott labdák, rontott dobások követték egymást, a védekezés sem volt jó, a következő négy percben az ASE három, míg a Sopron tíz pontot szerzett. A negyed utolsó perceiben Goins zsákolt, Brzoja dobott egy hármast, öt pontra csökkent a különbség, de a végén a vendégek még betaláltak távolról.

Három paksi pontra hat érkezett válaszul, a harmadik perc végére tizenegy pontra nőtt a soproni előny, időt kért Petar Mijovic. Brzoja és Brown is jól célzott távolról, ezúttal az SKC kért időt 66-71-nél. Brown két kettesével négy pontra feljött az ASE, de két elrontott paksi támadással szemben két sikeres vendégtámadás következett, újra ellépett a Sopron nyolc ponttal. Taylor, és Goins triplái után kezdett forrósodni a hangulat, az Atomic Brigade brutális dobhangversenyt rendezett. Boriszov kapott technikait, Brzoja értékesítette a büntetőket, 78-78-ra alakult az állás. Goins, majd Kovács révén a vezetést is átvette az ASE, de Boriszov triplája után már egy ponttal a vendégek vezettek. Az ASE támadhatott az utolsó másodpercekben, de nem sikerült kicsikarni a győzelmet.

Atomerőmű SE – Sopron KC 82-83 (23-23, 20-26, 14-16, 24-18).
ASE: Frank 5/3, Brown 29/18, Gulyás-, Pajor-, Kovács 5/3, Brzoja 14/12, Csizmadia-, Buljevic 4, Taylor 10/3, Kis Raul-, Goins 15/6, Szalai-.

Petar Mijovic: Küzdelmes mérkőzés volt, Eilingsfeld hiányát megéreztük, és Goins is betegen játszott. Jól forgatta a labdát a Sopron, de a második félidőben sikerült visszajönnünk, az utolsó lehetőséget nem sikerült kihasználnunk.

Mislav Brzoja: Úgy kellett volna a negyven perc alatt játszani, mint az utolsó tíz percben, javítanunk kell Körmenden.