Érthetetlen második negyed

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A férfi kosárlabdabajnokság 18. fordulójában a Kaposvári KK csapatát fogadta Szekszárdon az Atomerőmű SE. Mind a két társaság győztesen jött le a pályáról az előző fordulóban, a somogyiak a Szegedet verték Kaposváron, míg az Atomerőmű Körmenden aratott bravúros győzelmet. Az alapszakasz első körében a paksiak a somogyi megyeszékhelyen 90-74-re múlták felül a kék-fehéreket, de azóta sok változás történt mind a két oldalon. Eilingsfeld János még nem gyógyult meg, így nélküle kellett volna folytatni a győztes meccsek sorát, helyette egy kínos vereség lett a vége.

Goins triplája indította a mérkőzést, de két büntetővel és egy közelivel átvette a vezetést a vendég. Taylor, majd Brown volt eredményes közelről, 7-6-ot mutatott az eredményjelző. Egy triplával és egy közelivel négy ponttal elléptek a kék-fehérek az ötödik percben. A paksi kísérletek sorra kimaradtak, tanácstalanság jellemezte ekkor a játékot, a vendégek pedig növelték előnyüket, egyedül Taylor tudott pontokat szerezni.

Nagyon rosszul indult a második felvonás, Franknak a második perc végén szerzett közelije után egyszerűen bedeszkázták a kaposvári gyűrűt, képtelenek voltak betalálni a paksi játékosok. A negyed vége felé Petar Mijovic vezetőedző vélt vagy valós bírói ítéletek miatt reklamált hevesen, technikai büntetést kapott érte. A hosszúra nyúlt góltalanság negyven másodperccel a negyed vége előtt szakadt meg, Taylor értékesítette büntetőit, majd öt másodperccel a vége előtt Goins dobott egy kétpontost.

A nagyszünet utáni percekben sem sokat változott a játék képe, erőlködött az ASE, egyszerűen nem találták a ritmust. Az ötödik perc elteltével Taylor, majd Goins dobott egy-egy hármast, időt kért a KKK. Ekkor már mutatott életjeleket az ASE, de a védekezéssel még mindig hadilábon álltak, vagy egy-egy bravúrkosár is beesett somogyi oldalról. Buljevic, Kovács, majd Brown volt eredményes, a paksi irányító hárompontosa után 41-62-t mutatott az eredményjelző, de a végén beesett egy vendég tripla.

A negyedik negyed elején Brown két távolija és Taylor közelije után, 49-67-nél időt kértek a vendégek, és rendezték soraikat. Újra húsz pont fölé nőtt a kaposvári előny, percekig nem tudta csökkenteni hátrányát a paksi csapat. Kovács Ákos kétszer is eredményes volt közelről, majd Brown is szerzett egy kétpontost, időt kértek a vendégek. A végjátékban Kovács Ákos szerzett még négy pontot büntetőkből, de közben beesett egy vendég tripla, maradt a nagyarányú vereség.

Atomerőmű SE – Kaposvári KK 64-81 (15-22, 6-23, 20-20, 23-16).
ASE: Frank 2, Brown 15/9, Pajor -, Kovács 10, Brzoja -, Csizmadia -, Buljevic 3, Taylor 21/6, Kis Raul -, Goins 13/9, Szalai -.

Petar Mijovic: Nem jöttünk ki agresszíven, már az első negyedben sem, a második felvonásban pedig elléptek. Több a sérültünk, remélem, hamarosan rendbe jönnek.

Keny Goins: Ez nem a mi mérkőzésünk volt, a második negyedben nagyon rosszul játszottunk, és utána sem működtünk csapatként.