György István: Februárban is folytatódnak az oltási akciónapok

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Az operatív törzs javaslatára a kormány döntött arról, hogy februárban tovább folytatódnak a csütörtök és péntek délutáni, valamint a szombati központi oltóhelyi akciónapok – jelentette be ma (01.27.) György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

György István államtitkár. Fotó: koronavirus.gov.hu

György István a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban a közmédiának nyilatkozva azt mondta, hogy január negyedik hétvégéjéhez közeledve idén már a negyedik oltási akció sorozatot indítja a kormány. Emlékeztetett, hogy a decemberi háromheti oltási akció sorozaton több mint 1,4 millió embert oltottak be, ezért döntöttek a folytatás mellett.

Az év első heteiben több mint 420 ezer oltást adtak be az akciónapokon, amelyeken csütörtökönként és péntekenként délután 14–18, szombatonként pedig 10–18 óra között az oltóhelyek előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval fogadják az oltakozókat, ismertette.

Az államtitkár jelezte, hogy februárban is folytatódnak az akciónapok 115 szakrendelőben és 101 kórházban, valamint a háziorvosok is egyeztetés alapján folytatják saját praxisaikban az oltásokat. Hozzátette, működik az időpontfoglalásos rendszer is, amellyel bármely napra lehet időpontot foglalni.

A teljes hírért ide kattintson.