Februárban folytatódnak az oltási akciónapok

Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

Februárban folytatódnak az oltási akciónapok Pakson is – jelentette be Szabó Péter polgármester ma (02.03.) sajtótájékoztatón, amit dr. Bodnár Imrével, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatójával tartottak. Mint mondta, az oltatlanokat és azokat is várják, akik ismétlőoltást kérnek, amennyiben az előző adag vakcinát négy hónapnál régebben vették fel. Kiemelte, hogy kutatások szerint az emlékeztető oltással, kilencven százalékkal növelhető a védettség.

– Nem zajlott még le a koronavírus-járvány ötödik hulláma, érdemes oltakozni – ezt már dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati központ főigazgatója mondta a sajtótájékoztatón. – Nagyon fontos az emlékeztető oltás, ugyanis négy hónap után elkezd csökkenni a szervezet védekezőképessége a vírussal szemben, hat hónap után pedig látványosan lecsökken. Tehát érdemes felvenni a harmadik és negyedik oltást is, utóbbi elsősorban a rizikócsoportba tartozóknak ajánlott, de azoknak is érdemes kérniük, akik már régen kapták meg a harmadikat – összegzett dr. Bodnár Imre. Arról is tájékoztatott, hogy ma (02.03.) indul az oltási akció, egész hónapban minden csütörtökön és pénteken 14-től 18 óráig, szombatonként pedig 10-től 18 óráig zajlik. Az oltakozókat változatlanul a gyógyfürdő épületében a bőrgyógyászati szakrendelő helyiségiben kialakított oltóponton fogadják.

Szabó Péter azt mondta, hogy a januári oltási akciónapokhoz képest változás, hogy a jelenlegi rendelet szerint a háziorvosoknak hétvégén nem kell oltaniuk, hétköznapokon viszont továbbra is oltanak. Kitért arra, hogy lehetőség szerint a háziorvosuknál vegyék fel az oltást a lakosok, ugyanis ezzel csökkenthető a Paksi Gyógyászati Központban kialakított oltópont leterheltsége, ahova az ország bármely részéről érkezhetnek oltásra.

Dr. Bodnár Imre a januári oltási akciónapokról is beszámolt. Úgy tájékoztatott, hogy 1157 főt oltottak be a gyógyászati központban, közel nyolcszázan a harmadik oltást vették fel, több mint százan kérték az első, és közel százötvenen a negyedik oltást. Kilencvenhét tizennyolc év alatti kapott oltást az akciónapokon a gyógyászati központban.