Nem voltak egy súlycsoportban

A Tisza partján vendégszerepelt az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A komoly téttel bíró találkozóra nem a legjobb előjelekkel utazott a paksi csapat, kisebb-nagyobb sérülések, betegségek miatt, közel sem ideális körülmények között léptek pályára a piros-kékek. A csapat húzóembere, Eilingsfeld János sérüléssel bajlódik, Petar Mijovics beteg, Jan Pavlik helyettesítette. Ősszel a szekszárdi összecsapáson harminc perc után még Kovácséknak állt a zászló, de az utolsó felvonás utolsó perceiben a szegediek a maguk javára fordították a mérkőzést. Nos, a ma esti mérkőzésen esély sem volt a visszavágásra, a hazaiak nagyon biztos játékkal, ekkora különbséggel is megérdemelten nyertek.

Kék-fehér közelivel indult a mérkőzés, Brown egyenlített, de rögtön érkezett egy szegedi tripla, Taylor távolija után 5-5 volt az állás a második perc végén. Frank volt eredményes kétszer a büntetővonalról, majd egy közelivel is beköszönt, Brown hármasa után 9-10-et mutatott az eredményjelző. A hatodik perc elején Pacevicius gyötört be egyet a palánk alól, majd Frank szerzett labdát saját térfélen, és végigfutva a pályán két ponttal fejezte be az akciót, ekkor 13-14 volt az állás. Kimaradt néhány paksi támadás, a hazaiak viszont nem hibáztak, egy 7-0-s szériával 20-14-re léptek el. Brown 2+1-ével még sikerült visszajönni három pontra, de két közelivel hét pontra nőtt a kék-fehérek előnye. Az utolsó találatot Brzoja szerezte közelről.

Két duplával már kilenc pontra hízott a szegedi előny, Brown hármasával sikerült faragni a hátrányt. A negyedik perc elején 32-24-nél időt kért az ASE, ami után Brown két hármasával 33-30-ra jött fel az Atom. A paksi „kisember” tizennégy perc elteltével már tizenkilenc pontnál – közte négy távoli találat – járt. Brzoja közelije után két pontra csökkent a hátrány, de a hazaiak egy közeli és három távoli kosárral tizenhárom ponttal elléptek, Goins hármasa szépségtapasz volt a végén.

A harmadik felvonás nagyon rosszul indult, elhúzott a Szeged, az ötödik percben már 64-41-re vezettek. Gyengén dobott, gyengén védekezett az ASE, elképzelés nélküli támadások követték egymást. Brzoja és Brown révén szerezte pontjait az Atom.

A negyedik negyedben sem vett vissza a lendületéből a Szeged, könnyedén szerezték a pontjaikat, húsz pont fölött állandósult a hazai előny. A végén már csak az volt a kérdés, mekkora különbséggel nyer a SZEDEÁK.

Naturtex-SZTE SZEDEÁK – Atomerőmű SE 100-79 (24-19, 21-16, 25-18, 30-26).
ASE: Frank 4, Brown 31/15, Pajor -, Kovács 2, Brzoja 16, Orgona -, Pacevicius 9/3, Kis 3/3, Taylor 5/3, Goins 9/9, Csizmadia -.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks