Kuba volt a fókuszban

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Színes karibi koktélokkal fogadták a Kuba Estre érkező vendégeket a Csengey Dénes Kulturális Központban. Buda Réka, a PTE Nemzetközi Igazgatóságának munkatársa 2020 januárjában töltött két hetet Kubában barátaival. Bejárták az ország fővárosát, Havannát, majd Varaderoba és Trinidadba is ellátogattak. Az ott szerzett tapasztalatairól és élményeiről mesélt az érdeklődőknek a Kuba Esten.

– Imádtam a tengerpartot, végre eljutottam egy olyan helyre, amit a turisztikai magazinokban lát az ember, a fehér homokkal, a türkizkék tengerrel és a pálmafákkal. Hozzátette, régi álma vált valóra ezzel az utazással.

Réka kiskora óta táncol, így nagyon kedves élmény marad számára az is Kubából, amikor táncoltak az utcán, a tengerparton, és helyiekkel.

Buda Rékának hobbija a fotózás. A kéthetes túra során sok fényképet készített, amelyekből fotókiállítást is nyitottak a Csengey Dénes Kulturális Központ emeleti kiállítótermében, a tárlatot március 3-ig lehet megtekinteni.

– Sétáltunk Havanna és Trinidad utcáin és igyekeztem megörökíteni ezeket a pillanatokat, az embereket, az autókat, az épületeket. Igazából életképeket készítettem arról, hogy milyen maga az élet ott valójában. A sok fénykép közül azokat válogattam ki, amelyek szerintem a legjobban átadják Kuba hangulatát – mesélte.

Buda Réka. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Az élménybeszámolót követően a Dolce Dance Franchise Tánciskola táncosai tartottak bemutatót, ahol a salsa alaplépéseit sajátíthatták el az érdeklődők. Mészáros János a tánciskola táncoktatója azt mondta, hogy a kubai salsa világviszonylatban népszerűnek számít, mivel könnyen tanulható, és a célja alapvetően az, hogy az ember jól érezze magát, és szórakozzon közben.

Az est zárásaként a Buena Vista Social Club: Adios című színes, amerikai-kubai dokumentumfilmet nézhették meg ingyenes vetítésen az érdeklődők a Paksi Moziban.