Köszöntötték a Jövő Reménységei ösztöndíjasait

A Kolonics György Alapítvány megtartotta 2021-es záróünnepségét, ahol beszámoltak az elmúlt év sikereiről, felvázolták a 2022-es célokat, valamint köszöntötték a Jövő Reménységei ösztöndíjasait, közöttük két paksi fiatalt is, Kertész Grétát és Juhász István Dávidot.

Ahogy az alapítvány összefoglalójában írják, Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke nyitóbeszédében elmondta, hogy a sportági stratégiában a jövőben még nagyobb szerepet kap az egyénre való fókuszálás, ez a szemlélet a következő tíz év céljainak megvalósításában fontos szerepet kap. Ebben a tekintetben is tökéletes partner a Kolonics Alapítvány.

Csabai Edvin kuratóriumi elnök arról beszélt, hogy 2022 kiemelten fontos lesz számukra, hiszen Kolonics György idén lenne 50 éves.

Kárai Péter az alapítvány kuratóriumi tagja, az MKKSZ alelnöke a Jövő Reménységei ösztöndíjprogramról adott tájékoztatást, amelynek az a különlegessége, hogy kizárólag magánadományokból jön össze az összeg, amelyet aztán a pályázat nyertesei között hat hónapon át kiosztanak. A támogatók között olyanok is vannak, mint az olimpiai bajnok Kopasz Bálint és Tótka Sándor, az olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőrvívó Siklósi Gergely, az olimpiai negyedik helyezett Nádas Bence, és az olimpiai ötödik, világbajnoki ezüstérmes sportlövő Péni István, írják az alapítvány honlapján, idézve Kárai Péter szavait, miszerint: Ők nemcsak nagylelkű támogatók, nemcsak eredményes sportemberek, hanem kiváló értékrendű példaképek is. Hozzátette, hogy a 2022-es díjazottak is ilyenek, nemcsak tehetséges versenyzők, hanem kiváló tanulmányi eredményükkel is jó példát mutatnak.

Forrás: kolonicsalapitvany.hu

A 2022-es Jövő reménységei-ösztöndíj nyertesei:

Női kajak: Tóth Diána (KKNKKA), Kertész Gréta (Paks)
Női kenu: Kiss Ágnes Anna (Szeged), Györe Panna (Merkapt-Mekler SE)
Férfi kajak: Hoffer Benedek (KSI SE), Kollek Bálint (MTK)
Férfi kenu: Juhász István Dávid (Paks), Molnár Csanád (Szeged)
Para kajak-kenu: Kiss Péter Pál (Budapesti Honvéd SE)
Különdíj: Boldizsár Dalma (Szeged)

/Forrás: kolonicsalapitvany.hu/