A Falco jobb volt

A XXIII. fordulóban a bajnoki listavezető szombathelyi Falco látogatott a Gesztenyés útra. A mély gödörben lévő, a táblázat alján szerénykedő paksi csapat egy hazai vereség, míg a vendégek egy – szintén hazai – győztes meccsel a hátuk mögött vágtak neki az összecsapásnak. A sárga-feketék keretéből kimaradt a sérült Benke, míg a piros-kékektől az Achilles-ín gyulladással küzdő Eilingsfeld nem tudott pályára lépni.

A mérkőzés előtt a Tolna Megyei Kosárlabda Szövetségtől a 2021-es év legjobb Tolna megyei férfi kosárlabdázója díjat vette át Eilingsfeld János.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A vendégek szerezték az első pontokat, hazai részről Goins talált be először, a harmadik perc közepén, 3-4-re alakítva az állást. Kovács Ákos közelijével és büntetőivel tartotta a lépést az ASE, Taylor hármasa után 10-12-t mutatott az eredményjelző. Kevés pont esett a következő percekben, mindkét fél komoly energiákat fektetett a védekezésbe. Taylor 3+1-el, majd egy közelivel növelte csapata pontjainak számát, a kilencedik percben először vezetett a paksi csapat, 17-16 állt a táblán. Az utolsó másodpercekben egy közeli találattal visszavette a vezetést a vendég.

A második felvonás elején négy ponttal ellépett a Falco, Goins majd Taylor közelijével sikerült zárkózni, de egy 2+1-es vendég akció után, az ötödik perc közepén 25-30-nál időt kért a paksi csapat. Taylor büntetőivel még visszakapaszkodott három pontra az ASE, de egy 7-0-ás szériával elléptek a sárga-feketék. Sok hazai kísérlet kimaradt, a vendégek pedig biztos kézzel értékesítették a lehetőségeiket, fokozatosan növelték előnyüket. A dudaszóra beeső Frank-közelivel növelte pontjai számát a piros-kék társaság.

Taylor hármasa talált utat a vendég gyűrűbe, majd Pacevicius talált be közelről, de a másik oldal sem maradt adós a pontokkal. Fokozatosan nőtt a két csapat közt a különbség, a negyed közepén 14-15 pont körüli volt a sárga-feketék előnye. Kis Raul vert be két triplát, 48-61-re módosult az állás, majd Brown is betalált távolról, 12 pontra csökkent az ASE hátránya a harmincadik perc végére.

Az utolsó felvonás elején még tartotta a lépést a paksi csapat, Taylor büntetői után 59-70-et mutatott az eredményjelző az ötödik percben. A negyed második felében kijött a hosszabb szombathelyi kispad előnye, a frissebb vendégek sorra szerezték pontjaikat, míg a hazai kísérletek kimaradtak. A végén harmadik tripláját is megszerezte Kis Raul, a végeredményt Goins állította be közelről.

Atomerőmű SE – Falco Volvo Alpok Autó Szombathely 65-82 (19-20, 12-23, 20-20, 14-19).
ASE: Frank 2, Brown 6/3, Pajor -, Kovács 4, Pacevicius 8, Brzoja 5, Csizmadia -, Orgona -, Taylor 22/9, Kis Raul 9/9, Goins 9/3.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Petar Mijovic: Nem történt meglepetés, a liga legjobb csapatával találkoztunk. A koncentráció megint hiányzott, ezt a Falco ki is használta. A hátralévő meccseken harcolunk a minél jobb helyezésért.

Kis Raul: Az első negyedet úgy kezdtük, ahogy megbeszéltük, de utána szétestünk. Próbáltunk visszajönni, de nem sikerült, remélem, a most következő szünetben rendezzük a sorokat, nehéz helyzetben vagyunk.