A Város Napja rendezvényről tájékoztatott a polgármester

A tervek szerint május 21-én rendezi meg a Város Napját az önkormányzat a Csengey Dénes Kulturális Központtal közösen – jelentette be Szabó Péter polgármester ma (02.25.) sajtótájékoztatón. A Város Napja programjai már május 20-án délután elkezdődnek helyi, illetve paksi kötődésű együttesek fellépésével.

A rendezvény egész ideje alatt bemutatkozhatnak a helyi civil szervezetek, együttesek, de akár cégek, intézmények is, ehhez területet, sátrat biztosít számukra az önkormányzat, amelyet igényelniük kell éppúgy, mint a halászléfőző verseny résztvevőinek, akik halat, padokat, asztalokat is kapnak a főzéshez. A civil szervezetek április 8-ig jelentkezhetnek a rendezvényre a paks.hu-ról letölthető jelentkezési lappal.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A Város Napját 2022-ben is a felújított Atom téren és a Csengey kulturális központ környezetében tartják. A szombati nap a paksi civilek, együttesek felvonulásával kezdődik, amely az Építők útja és a Pollack Mihály utca kereszteződésétől a Kishegyi utca kereszteződéséig tart. Az Atom téren felállított színpadon a helyi együttesek, zenekarok 20–20 perces fellépési lehetőséggel élhetnek – tájékoztatott Szabó Péter. Sztárfellépő koncert is lesz május 21-én, de hogy ki lép majd színpadra, egyelőre meglepetés.

A tájékoztató és a jelentkezésekhez szükséges adatlapok ide kattitva elérhetők, letölthetők.