Paks segítséget nyújt Visknek

– Felvettük a kapcsolatot testvértelepülésünk Visk városvezetésével pénteken, és arról tájékoztattak, hogy szükségük van segítségre, mert már érkeznek Kelet-Ukrajnából menekültek Kárpátaljára. Az ellátásukhoz elsősorban tartós élelmiszerekre, matracokra, ágyneműkre, tisztálkodószerekre van szükségük – mondta Szabó Péter polgármester ma (02.26.) tartott rendkívüli sajtótájékoztatón. Arról is beszélt, hogy a jelenlegi helyzetben bonyolult célirányosan Viskre eljuttatni segélyszállítmányt, ebben valamelyik segélyszervezet – Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Magyar Máltai Szeretetszolgálat – segít majd.

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

Arról is tájékoztatott Szabó Péter, hogy a polgármesteri és alpolgármesteri keretből 2,5 millió forinttal támogatják Visket, ebből az összegből vásárolnak az igénynek megfelelő adományt. Egyben kérte a lakosságot, hogy aki segíteni szeretne, hétfőtől (02.28.) juttassa el felajánlását a Csengey Dénes Kulturális Központba, vagy a Paksi Képtárba, vagy a Paksi Polgármesteri Hivatalba nyitva tartási időben. Kitért arra, hogy Magyarországra is érkeznek a háború elől menekülők Ukrajnából. Pakson is élnek kárpátaljai magyarok; várhatóan ide is érkeznek menedékkérők, akiknek ellátásáról gondoskodik az önkormányzat, az előkészületeket megkezdték.

A polgármester felhívta a figyelmet arra is, hogy már hívható a 1357-es nemzeti segélyvonal, amelynek hívásával 500 forinttal segíthetik a Híd Kárpátaljáért segélyakciót, illetve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 1350-es számának hívásával 250 forinttal tudnak segíteni.