Vereség Debrecenben

Hosszú szünet után folytatódott az NB I/A csoportos férfi kosárlabdabajnokság. Az Atomerőmű SE a táblázat ötödik helyén álló Debrecenhez látogatott, nem a paksi csapat volt a mérkőzés esélyese. A válogatott szünet alatt új játékost igazolt az Atom, a kanadai Shaquille Keith Finnországból érkezett. A hajdúsági fővárosban már pályára is lépett, ezúttal Taylor maradt ki a keretből. Eilingsfeld már edzésbe állt a héten, de az ő játékára még nem számíthatott Petar Mijovic. A paksi csapat az első három negyedben jól tartotta magát, aztán a negyedik felvonás első perceiben eldőlt a mérkőzés.

Pacevicius büntetőjével indult a mérkőzés, Tóth válaszolt rá. Frank talált be közelről, Goins távolról, 4-6-ot mutatott az eredményjelző. Egy 8-0-ás szériával, közte két triplával 12-6-ra elhúztak a hazaiak a negyedik perc végére, Pacevicius közelije törte meg a paksi gólcsendet. A következő percekben Brzoja pontjaival tartotta a lépést a piros-kék társaság, a hetedik perc végén Brown közelije után 16-16-ot mutatott az eredményjelző. A következő percekben felváltva estek a kosarak, majd egy triplával és egy duplával átvette a vezetést a DEAC. A kilencedik perc végén időt kért a paksi pad, aminek eredményeként Pacevicius és Keith dupláival megnyerte az első negyedet az ASE.

A második felvonás első paksi találatát Kovács Ákos szerezte, majd Brzoja és Goins kétszer volt eredményes, 29-32-nél időt kértek a hazaiak a negyedik perc végén. Pacevicius zsákolt, majd Brown talált be közelről, aztán ismét a paksi magasember volt eredményes, közel öt percig vezetett az Atom, amikor átvette a vezetést a DEAC, majd egy hárompontos találattal ellépett 42-38-ra. Keith távolijával zárkózott a Paks, de a hazaiak is rendre pontot szereztek, így az utolsó másodpercekben beesett Brown-tripla az egyenlítéshez volt elég.

A harmadik negyed elején Brzoja kétpontosai révén még az ASE vezetett, aztán a negyedik perc végén a Debrecen egy távoli kosár révén 55-50-re ellépett, időt kért az Atom. Állandósult a hazai előny, tartották a 3-6 pontos különbséget, minden paksi találatra érkezett válasz. Másfél perc volt hátra, mikor Keith triplája és Brzoja közelije után 64-63-at mutatott az eredményjelző, de nem sikerült átvenni a vezetést. A végjátékban a DEAC egy újabb triplával – a mérkőzésen szerzett kilencedik – négypontos előnnyel zárta a harmadik tíz percet. Ebben a negyedben az ASE összesen hat játékost küldött pályára.

A negyedik felvonás elején gyorsan ellépett a hazai csapat, egy 11-2-es rohammal már 78-65-re vezettek a negyedik perc végén. Állandósult a tíz pont feletti debreceni előny, a hazaiak biztosan verték vissza a paksi felzárkózási kísérleteket. Az ötödik percben Kis Rault is pályára küldte Petar Mijovics, az ő triplájával alakult ki a végeredmény.

DEAC-Tungsram – Atomerőmű SE 90-82 (23-24, 23-22, 21-17, 23-19). ASE: Frank 2, Brown 19/9, Pajor NJ, Kovács 2, Pacevicius 11, Brzoja 18, Csizmadia NJ, Orgona NJ, Keith 16/6, Kis Raul 3/3, Goins 11/3, Szalai NJ.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks