Távozik Petar Mijovic

Rövid közlemény jelent meg az ase.hu-n ma (03.14.) délután, a kosárlabdaszakosztály bejelentette: „Petar Mijovic egészségügyi állapota miatt közös megegyezéssel távozik Paksról. A vezetőedzői feladatokat további döntésig Jan Pavlik fogja ellátni.”

Az első paksi edzésnapon tavaly novemberben Petar Mijovic. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A döntés hátteréről Gulyás Róbert szakosztályelnök a következőket mondta a Paksi Hírnöknek: Teljesen friss a hír, ma délután edzés előtt állapodtunk meg abban, hogy távozik Petar Mijovics, mivel egészségügyi okok miatt pihenni szeretne. Szezon közben is kihagyott már több mérkőzést, a válogatott szünetben volt otthon orvosi vizsgálaton. Az orvosok megállapították, poszt COVID tünetei vannak, azt javasolták neki, hogy pihenjen. Ezután tért vissza Paksra, jelenleg sem érzi jól magát. Elfogadtam a kérését, az egészség mindennél fontosabb, másodsorban a csapat eredményei azt jelzik, hogy lehet, hogy jót tesz egy változás. Eddig és ezután is úgy gondoltam és gondolom, hogy a játékosoknak kell sokkal többet hozzátenni a játékhoz, nekik kell a hozzáálláson, mentalitáson változtatni. A mérkőzést a játékosok nyerik meg, mi, akik körülöttük vagyunk, megteszünk mindent, de kosarat nem tudunk helyettük dobni. Hogy hozunk-e új edzőt még nem tudom, ezt még át kell beszélnünk, annyira friss még az egész, hogy nem volt időnk ezen gondolkodni. Valószínű, hogy a most következő szombati meccset Jan Pavlik fogja levezényelni.

Gulyás Róbert még elmondta: Az Atomerőmű SE, a Paksi FC, az Atomerőmű KSC Szekszárd és az Atomerőmű KSE Bonyhád által az ukrán háborús menekültek számára meghirdetett adománygyűjtést meghosszabbították március 21 én 12 óráig. Már idáig is sok minden érkezett, szerdán a csapat is oda teszi majd mellé az adományát. A szombati, Nyíregyháza elleni mérkőzés előtt, alatt és utána is várják az adományokat.

Valószínű, hogy a Nyíregyháza ellen Jan Pavlik fogja irányítani a csapatot. A szakosztályvezető másodedző a következőket mondta a Paksi Hírnöknek: Szerintem abszolút egyszerű a dolog, a debreceni meccsen is látszott. hogy ha a fiúk képesek lesznek százszázalékosan odatenni magukat, akkor lesz esély nyerni bárki ellen. Sajnos nem így van mindig, ez Debrecenben is kijött. Egy-két hiba benne van a játékban, ezeket kellene kiküszöbölni a Nyíregyháza ellen is. Ha úgy alakul, hogy nem szerződtet a klub új vezetőedzőt, akkor a hátralévő mérkőzésekre bevállalnám a csapat irányítását.