Meggyőző játékkal győzött az ASE

Az alapszakasz utolsó hazai mérkőzését játszotta a Nyíregyháza ellen az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. Az ASE a táblázat alján, a 14. helyen szerénykedett a meccs előtt, míg a vendégek a 11. helyen várták az összecsapást. A játékosok közül betegség miatt Goinsra nem számíthatott a szakmai stáb, amely Petar Mijovics távozása után átalakult, a vezetőedző Jan Pavlik, a másodedző Schmidt Béla lett, megbízatásuk a bajnokság befejezéséig szól.

A vendégek szerezték az első pontokat, de a sérüléséből visszatért Eilingsfeld gyorsan válaszolt. A továbbiakban is a paksi magasember szállította a pontokat, majd Brown szerzett egy triplát, 9-4-re ellépett az Atom. A hazai irányító tovább növelte pontjai számát, az ötödik perc elején egy szerzett labdából dobott ziccert, 13-6-nál időt kért a vendégcsapat. Brzoja büntetőkből növelte az előnyt, majd a hatodik percben Eilingsfeld 2+1után 18-8-at mutatott az eredményjelző. Kovács Ákos is betalált, állandósult a 8-10 pontos paksi előny, és az utolsó találatot is hazai játékos, Pacevicius szerezte.

A második negyed Brown triplájával indult, majd Pacevicius válaszolt közelről két vendégbüntetőre. Tartotta előnyét az ASE, annak ellenére, hogy viszonylag hamar begyűjtötte az öt csapatszemélyit, a nyírségiek rosszul céloztak a büntetővonalról. Eilingsfeld és Brzoja révén 44-28-ra elhúztak a piros-kékek, de egy 6-0-ás szériával visszajött tíz pontra a vendégcsapat. Az utolsó pontokat Kovács Ákos szerezte büntetőből.

A vendégek közeli találatával indult a harmadik felvonás, Eilingsfeld egy zsákolással válaszolt. Gyűrték egymást a csapatok, kemény védekezés és kevés pont volt mind a két oldalon. Brown hármasa után időt kért a vendégcsapat, 61-46-os paksi vezetésnél. Rendezték a soraikat a nyírségiek, és feljöttek 63-54-re, de az utolsó találat Kovács Ákos közelije volt.

Jól indult az utolsó tíz perc, Kovács Ákos triplájával 70-56-ra módosult az állás. Brzoja majd Taylor is behintett egy trojkát, 76-60-nál úgy tűnt, sima győzelem lesz a vége. Nem így gondolta a vendégcsapat, és hosszú hajrát nyitott. Többször is időt kért a paksi pad, de nem tört meg a vendégek lendülete. Bő öt perc alatt a piros-kékek mindössze négy pontot szereztek, míg a „cápák” 13-at. Az utolsó két percben sok volt a rontott kísérlet mind a két oldalon, pontok nem születtek, végül Taylor büntetőivel biztosította be a győzelmet az ASE.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Atomerőmű SE – Hübner-Nyíregyháza BS 82-73 (25-16, 21-18, 19-20, 17-19).
ASE: Frank -, Brown 18/12, Pajor -, Keith 3, Kovács 11/3, Eilingsfeld 26, Pacevicius 6, Brzoja 7/3, Orgona -, Taylor 11/3, Kis Raul -, Szalai-

Pavlik Jan: Gratulálok a csapatunknak, nagyon fontos volt ez a győzelem, hét vereség után nyertünk újra. Kemény munkával lehet keresnivalónk mások ellen is. Pár új taktikai elemet sikerült megvalósítanunk.

Eilingsfeld János: Gratulálok mindkét csapatnak, nagyon küzdelmes mérkőzés volt. Nagyon jól kezdtünk, és végig tartani tudtuk az előnyt, és a nehéz szituációkban is helyén volt a szívünk. Sérülés után még nem vagyok 100 százalékos állapotban, de nagyon örülök hogy győztes meccsen tértem vissza.