Pakson kampányolt Bencze János

Az atomerőmű-bővítés jövőjéről, a magas bolti árak megfékezéséről és az ukrajnai helyzet elől menekülők segítéséről is beszélt sajtótájékoztatóján Bencze János. Az Egységben Magyarországért Tolna megye 3. számú választókerületében induló képviselő-jelöltje március 22-én találkozott a támogatókkal.

A Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár elé várta a szimpatizánsokat kedden (03. 22.) Bencze János. Az Egységben Magyarországért országgyűlési képviselő-jelöltje elsőként az atomerőmű-bővítésről beszélt.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Szerinte az energiabiztonság miatt szüksége van Magyarországnak alaperőműre. Hozzátette: ha már gázfüggőségünk van, akkor a keleti gáz mellé válasszunk nyugati atomot. A téma kapcsán megemlítette, hogy mindenképpen kiállnak a paksi atomerőmű üzemidő hosszabbítása mellett. – Paks 1-nél is van alternatíva az orosz fűtőanyagok helyett. Létezik és működött finn erőműben angol gyártású fűtőanyag. Az Egységben Magyarországért ezt fogja támogatni – mondta.

A magas bolti árak ellen is fellépne az ellenzéki összefogás. Az országgyűlési képviselő-jelölt úgy látja, Magyarországnak nem nettó nyersanyagtermelőnek kellene lennie az élelmiszeriparban, hanem feldolgozott élelmiszert kellene előállítania. Így szerinte megalkotnák azt a belső piacot, ahol üzleti körülmények között, hatósági áraktól mentesen lehetne szabályozni az árakat.

Bencze János kitért arra is, hogy az ukrajnai helyzet miatt segíteni kell az otthonukat elhagyásra kényszerülő családokat, mivel a kormány csak szlogenekben segít, a valódi munkát a civilek végzik.