Gastroblues 30 – Jótékonysági koncert Tűzkerék xT

Harmincadik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Gastroblues Fesztivált. Egy hét alatt öt helyszínen, ötven koncertet tartanak, felvezetésként pedig a korábbi fesztiválok koncertanyagaiból Best of Gastroblues elnevezéssel DVD-ket és CD-ket jelentetnek meg, amelyeket márciustól májusig mutatnak be.

Tűzkerék xT. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Az első lemezbemutató koncertet március 19-én tartották, akkor Keresztes Ildikó lépett fel Pakson, vendége Takáts Tamás volt. A folytatásban a Tűzkerék xT koncertezett a Gastroblues Klubban március 26-án, az est bevételét a viski magyar óvoda javára ajánlották fel a szervezők. A jótékonysági koncerttel kapcsolatban Gárdai Ádám szervező elmondta, hogy már az óvoda megépítéséhez nyújtottak támogatást, azóta az intézmény fenntartását segítik felajánlásaikkal. A jegyekből és a tombolából befolyt összeg kiegészül majd azzal az összeggel, ami a december végéig meghirdetett liciten folyik be, a Paksi FC dedikált labdája és meze, illetve Takács Tamás március 19-i paksi fellépésén használt harmonikaszettje talál gazdára.

Forrás: Gastroblues Fesztivál Fb.-oldal

A lemezbemutató koncertsorozat április 1-jén folytatódik, a László Attila Quintet és Charlie lép fel. Április 2-án a gitáros Éles Gábor Triója Tóth Verával ad koncertet. Ezeknek az eseményeknek a helyszíne Paks lesz, majd a fesztivált felvezető koncertsorozat zárásaként május 11-én az A38 hajón a Colosseum zenekar, valamint Török Ádám vezetésével a Mini Supersession játszik.

Ahogy már megírtuk, az egy hetet felölelő jubileumi Gastroblues fesztivál június 27-én kezdődik, öt helyszínen ötven koncert lesz. A részletes programot később teszik közzé, de előzetesként: fellép Eric Gales gitárvirtuóz, a szintén gitáros Philip Sayce, érkezik a dobos Pete York és a gitáros Miller Anderson, Herczku Ágnes és Nikola Parov, Ferenczi György és az első Pesti Rackák, Egri Péter és a Mystery Gang, valamint új zenekarával, a Godfaterrel Tátrai Tibor.