Az agrárszektor fejlesztése a térségben volt a téma

A Közép-Duna Menti Kiemelt Térség agrárszektor fejlesztése címmel tartottak közös fórumot március 29-én az Erzsébet Nagy Szállodában a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint a Közép-Duna Menti fejlesztési Tanács képviselői. A térség agrárfejlesztése, precíziós mezőgazdasági technika kifejlesztése érdekében induló közös projekt célja, hogy a fejlesztési térségben a precíziós gazdálkodás indokoltságát, alkalmazási lehetőségeit felmérjék, az esetleges problémákat feltárják, fedezetét központi költségvetési forrásból biztosítják, amiben nagy szerepe van Süli Jánosnak.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A Paks II. projektért felelős miniszter az eseményen hangsúlyozta, hogy az atomerőmű építésével párhuzamosan, már a kezdetektől fontos volt a térség fejlesztése, az, hogy ne csak azok járjanak jól, akik az atomerőműben dolgoznak, hanem a teljes régióban élők. Ezt szolgálja az elektromos mobilitás, agrárgazdálkodás, tartósítóipar támogatása.

A fórumot követően Süli János megköszönte a választóinak a bizalmat, akik lehetővé tették, hogy a térségért dolgozzon a parlamentben. A Fidesz–KDNP Tolna megye 3. számú választókerületében induló képviselő-jelöltje egyúttal arra kért mindenkit, hogy április 3-án minél többen menjenek el szavazni, és tegyék a voksukat rá.