Befejeződött az út- és járdafelújítás a Táncsics utcában

Jóval határidő előtt elkészült a Táncsics Mihály utcai út- és járdafelújítási munkával a kivitelező Amalfi Hungária Kft. A műszaki átadáson Szabó Péter polgármester elmondta, hogy a beruházás két ütemben zajlott, az elsőben a parkoló, a másodikban pedig a járda újult meg. – A közel 150 millió forint értékű beruházás során minőségi munkát végzett a kivitelező – mondta a polgármester, kiemelve, hogy a szükséges forrás nagyobb részét belügyminisztériumi támogatásból biztosították, közel 39 millió forintot pedig a város költségvetéséből. Szabó Péter arról is beszélt, hogy az óvárosi tömbbelsők rekonstrukcióját éppen olyan fontosnak tartja a városvezetés, mint a lakótelepen lévőkét. – Szeretnék folytatni ezt a munkát az óvárosban is, hogy az itt lakók szintén 21. századi, komfortos környezetben élhessenek.

Ulbert Sándor, a kettes számú választókörzet önkormányzati képviselője kiemelte, hogy nincs annál jobb érzés egy képviselő számára, mint amikor megvalósul egy ilyen beruházás a körzetében. Hozzátette, bíznak benne, hogy a lakosság vigyáz a megszépült területre. – Az itt lakók is hozzájárulnak ahhoz, hogy komfortos legyen a környezet, előkerteket gondoznak, de az is fontos, hogy ha valamilyen észrevételük, problémájuk van, megkeresnek – emelte ki Ulbert Sándor, hozzátéve, hogy amikor először világítottak az új lámpatestek az utcában, legalább tízen felhívták, hogy megköszönjék a fejlesztést, és azóta is sok pozitív visszajelzést kapott.

A képen (b.-j.): Szántó Zoltán alpolgármester, Szabó Péter polgármester és Ulbert Sándor önkormányzati képviselő. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A kivitelezés során a parkolóban lévő utat leaszfaltozták, és mindkét oldalán süllyesztett szegélyt építettek. A járda a Dózsa György úttól az autóbusz-pályaudvarig megújult, térkőburkolatot kapott, csakúgy, mint a parkolók, amelyeknél kiemelt és süllyesztett szegélyeket építettek. A munkálatoknak betonfolyóka-átépítés, víznyelőrács- és aknafedlapcsere is része volt. A beruházásból már 2021 decemberében elkészült – át is adták – a Táncsics Mihály utca 6. és 16. sz. előtti parkoló átépítése és a járda melletti közvilágítás kiépítése tizenhárom lámpaoszloppal és lámpatesttel.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A projekt befejezésének határideje 2022. április 30. volt, de a kivitelező 2022. március 30-ra befejezte a munkálatokat. A beruházás egyrészt a Belügyminisztériumtól érkezett támogatásból valósult meg, ennek egy része önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására vonatkozó pályázatból, másik része pedig a 2018-ban kapott Paks város fejlesztését szolgáló miniszteri döntés alapján elnyert támogatásból származott. A beruházáshoz az önkormányzat közel 39 millió forint önerőt biztosított.