Paks legszorgalmasabb diákjai

Elismerésben részesült a Tolna Megyei Szakképzési Centrum I. István Szakképző Iskola a Javíts egy jegyet! című pályázaton. Az elismerést a 11. osztály a napokban vette át a Magyarország legszorgalmasabb osztályai díjátadó ünnepségen Budapesten. A diákok azzal érdemelték ki az elismerést, hogy az elmúlt fél évben, ők javítottak a legtöbbet a tanulmányi átlagon Pakson. A sikerhez minden diák hozzájárult az osztályban, sokan javítottak matematikából, környezetből, történelemből.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Sárosdi Bernadett, a Tolna Megyei Szakképzési Centrum I. István Szakképző Iskola igazgatója azt mondta, fontosnak tartja, hogy ösztönözzék a diákokat a tanulásra, és az ehhez hasonló pályázatok kiváló lehetőséget adnak erre. Mint Paks legszorgalmasabb osztálya, az I. István Szakképző Iskola tanulói részt vehetnek a májusban Miskolcon megrendezésre kerülő Kamaszbarát Fesztiválon. Budapesten a díjátadó ünnepségen Szabó Péter polgármester adta át az osztálynak a rendezvényre szóló jegyeket. Az útiköltséget, a szállást és az étkeztetést a polgármesteri keretből finanszírozza a városvezető az osztály számára.

Az díjátadón elismerésben részesült Paks Város Önkormányzata is. Szabó Péter polgármester a Kamaszbarát Önkormányzat oklevelet vehette át a 8K Alapítvány képviselőjétől. Paks 2021 őszén kapta meg ezt a címet, ennek keretében tudott a város részt venni a Javíts egy jegyet! pályázaton. – A jövőben is szeretnék hasonló módon támogatni a fiatalokat, hogy minél jobban tanuljanak – mondta Szabó Péter polgármester.