Új ipari csarnok épült Pakson

Új ipari csarnokot adtak át Pakson a 6-os út mellett a Vállalkozói Információs Pont szomszédságában. A létesítmény a PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft. beruházásaként valósult meg mintegy 900 millió forintból. Az 1600 négyzetméteres, többszintes épületben több iroda, kiszolgáló helyiség és egy tárgyalóterem kapott helyet.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítésért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter reményét fejezte ki, hogy a jövőben minél több vállalkozás jön majd Paksra. – Ez az ipari csarnok az első azon létesítmények sorában, amik megépülnek a jövőben, az ipari parkban és környékén. Hamarosan elkészülnek a kiszolgáló utak a telephelyre, a jövőben pedig a második ipari csarnok építése is elkezdődhet. Sok évig lesz munkájuk az itt dolgozóknak – fogalmazott a miniszter.

Az új ipari csarnok a Paks II. beruházás helyszínétől néhány száz méterre épült meg egy év alatt. – Célunk, hogy a városban és a térségben letelepedni kívánó cégeknek kiemelt gazdasági övezetet hozzunk létre többek között új, előközművesített ipari területek kialakításával. Az ipari park fejlesztése a munkahelyteremtés motorja lesz a térségben – mondta Gyöngyösi Csaba. A PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy nemcsak a paksi atomerőmű bővítéséhez kapcsolódó vállalkozások, hanem az attól független cégek is letelepülhetnek majd az ipari parkban.

– Öt éve kezdték el az úgynevezett kerítésen kívüli fejlesztéseket Pakson és a térségben. Ez idő alatt jelentős eredményeket sikerült elérni – fogalmazott az ipari csarnok átadóján dr. Becskeházi Attila. A Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásához kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésért, innovációért és lokalizációért felelős államtitkár azt mondta, hogy ez az üzemcsarnok a Paks II. beruházás szükségleteinek kiszolgálására jött létre, de hosszú távon Paks gazdaságfejlesztési programjához is hozzájárul.

Szabó Péter, Paks polgármestere is úgy látja, a város jövője szempontjából kiemelt jelentőségű az új ipari csarnok. – Jelentős forrást jelent a városnak az ipari parkba érkező cégektől származó adóbevétel, amit különféle beruházásokra, az óvodák, közintézmények fenntartására, működtetésére, fejlesztésére tudunk fordítani – fogalmazott.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A beruházások tehát folytatódnak Pakson. További csarnokokat, irodákat, a paksi atomerőmű bővítéséhez kapcsolódó szállásépületeket adnak át a jövőben is a PIP Np. Kft. irányításával.