Óvodába hívogató 2022 – Paksi Benedek Elek Óvoda Székhelyintézmény

Fotó: Babai István/Paksi Hírnök

A Mesevár óvoda 1978 óta működik a lakótelepen, az Ifjúság útja és a Gesztenyés út sarkán, az ASE sportpályával szemben. Intézményünkben, hat csoportban, esztétikusan kialakított és berendezett belső környezet, szeretetteljes, családias légkör fogadja a gyermekeket. Vegyes életkorú csoportokat szervezünk, melyekben tágabb lehetőség nyílik a gyermekekkel való egyéni bánásmódra és a differenciálásra. Minden csoportnak gondozott játszóudvara van, saját fedett homokozóval és mozgásfejlesztő játékokkal. Hatalmas udvarunkon további zöld, füves területek, dombok kínálnak lehetőséget a gyermekek mozgásigényének kielégítésére és a szabadtéri mozgásos programjaink megvalósítására, valamint kerékpározásra, labdajátékokra. Napirendünk a gyermekek fejlődési szintjéhez, szokásaihoz, élettani sajátosságaihoz és az évszakok köré épül. Minden gyermek egyedi, ezért nevelésünk alapelve: megfelelő figyelmet fordítani személyiségük és tehetségük kibontakozására.

Fotó: Babai István/Paksi Hírnök

Nevelési programunk: Óvodai nevelés játékkal, mesével Mesevár módra. Nagy hangsúlyt fektetünk a játékra, az óvodás gyermek legfontosabb tevékenységére, hiszen a játékon keresztül tanul, fedezi fel a világot, és elengedhetetlen feltétele az egészséges fejlődésnek. A mesélésre, ami ott van a mindennapjainkban: tanulás és szórakozás, egymásra hangolódás. A mese az anyanyelv zenéje és észjárása. A mozgásfejlesztésre sok szabad mozgáslehetőséggel az udvaron, ami kiegészül szervezett foglalkozásokkal a sportcsarnokban, tehetséggondozó és felzárkóztató programokkal. Célunk a környező világ sokoldalúbb megismertetése, megszerettetése. Boldog, derűs, szeretetteljes környezet biztosítása a gyerekek számára. Amit kínálunk: logopédia-, diszlexiaprevenció (tanulási nehézségek megelőzése), dalos ovi (zenére fogékony gyermekek számára, zenei tehetséggondozás), labdás ügyességfejlesztés (foci és kosárlabda), vízhez szoktatás, úszástanítás, korcsolyázás, színházlátogatás, hittan. A gyermekek nevelését gondos, megóvó, magasan képzett, nagy szakmai gyakorlattal rendelkező mozgásfejlesztő, úszásoktató, fejlesztőpedagógus végzettséggel is rendelkező pedagógusok segítségével végezzük.

Az óvoda címe: 7030 Paks, Ifjúság u. 1/b., telefon:  75/830-407.

Paks Város Önkormányzata által fenntartott óvodákban a beíratás időpontja: 2022. április 25–26. (hétfő-kedd) 7.30–17.00 óra.