Óvodába hívogató 2022 – Paksi Benedek Elek Óvoda Kishegyi úti tagóvoda

Fotó: Babai István/Paksi Hírnök

Óvodánk jó helyi adottságokkal rendelkezik. Az Atom tér, kulturális központ, iskola, sportlétesítmények szomszédságában épült, mégis közel van a zöldövezethez. Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel című programunkkal segítjük a pozitív érzelmek kifejlődését és megerősödését a gyerekekben, mert az egészséges emberi kapcsolatokhoz ezekre egész életükben szükségük lesz. A művészeti ágaknak előre kialakított kis „kuckóiban” önállóan alkothatnak az óvodásaink. Zenéléshez gyermekkézbe jól illő hangszereket, alkotó tevékenységhez változatos eszközöket kínálunk. Gyermekekhez közel álló, jól érthető, értékes művészi tartalmat választunk, sokat merítünk klasszikus művekből, néphagyományaink, népmeséink „tiszta forrásából”. Családias légkörben elhivatott pedagógusok, szakképzett pedagógiai asszisztensek foglalkoznak a gyermekekkel, szeretetteljes dajkák gondozzák őket. Vegyes csoportjainkban a kicsik örömmel tanulnak a nagyoktól, nekik pedig lehetőségük van arra, hogy segítsenek a kisebbeknek. Boldog, felszabadult óvodáskorban növekszik felelősségtudatuk, empátiájuk, és felnőttkorukban is segítőkész, egymásra odafigyelni tudó emberekké válnak.

Fotó: Babai István/Paksi Hírnök

A nagycsoportosoknak szervezett programjaink segítik, hogy könnyebb legyen számukra az iskolakezdés. Speciálisan képzett pedagógusaink tudatosan figyelnek a tehetséges gyermekekre. A nagyok labdás testnevelésen, Mestermorzsa Vizuális Tehetségműhelyben, különböző műhelymunkákon: Zimme-zumm Zeneovin, Csiri-Biri Társulat drámajátékon és a Perdülj-fordulj gyermektáncon vehetnek részt. Gyógypedagógusunkkal az lemaradók egyéni fejlesztését is biztosítani tudjuk. A speciális fejlesztést igénylő gyerekekkel utazó gyógypedagógus foglalkozik. Lehetőség van még gyógytestnevelésre, vízhez szoktatásra, logopédiai fejlesztésre, hittanoktatásra is.

További információt kaphatnak rólunk intézményünk honlapján: https://benedekelekovi.paks.hu, vagy telefonon: 75/510-927; 75/830-150.

Legyen Kishegyis az Önök legdrágább kincse is!

Paks Város Önkormányzata által fenntartott óvodákban a beíratás időpontja: 2022. április 25–26. (hétfő-kedd) 7.30–17.00 óra.