Óvodába hívogató 2022 – Paksi Napsugár Óvoda Székhelyintézmény

Fotó: Babai István/Paksi Hírnök

A Paksi Napsugár Óvoda Vörösmarty utcai székhelyóvodája az óváros szívében található. A műemlék jellegű épület fekvése miatt udvarunk csendes, zárt és biztonságos, felújított és jól felszerelt praktikus fajátékokkal, fedett teraszokkal és homokozókkal. Óvodánkban négy csoportszoba található, melyekhez három mosdó tartozik, valamint csoportonként egy-egy tágas öltöző. Korszerű mozgásfejlesztő eszközökkel felszerelt tornaszoba is a rendelkezésünkre áll. A csoportszobáink modern, esztétikus bútorokkal, eszközökkel felszereltek, ennek köszönhetően barátságos légkörben fogadjuk a vegyes életkorú gyermekeket, és biztosítani tudjuk az elmélyült és önfeledt játékot.

Fotó: Babai István/Paksi Hírnök

A Színesen, hatékonyan a művészetek eszközeivel elnevezésű program alapján dolgozunk, de a néphagyományok ápolását is fontosnak tartjuk, ezért arra törekszünk, hogy mindkét irányelv megjelenjen a mindennapokban. A művészetekkel kapcsolatos világnapokat – mese, zene, költészet – megünnepeljük. Tehetségműhelyt tartunk havonta egyszer a tanköteles korú gyermekeknek: dráma-játék, zeneovi, mozgásfejlesztés, valamint kézművesbarkácsolás keretein belül igyekszünk közelebb vinni hozzájuk a művészeti tartalmakat. A művészet közvetítésére a város által kínált lehetőségeket is igénybe vesszük, több városi intézménnyel is kapcsolatban vagyunk, rendszeresen járunk a képtárba, könyvtárba, múzeumba, a művészeti iskolába és színházba. Fontos számunkra, hogy a fiatalabb korú gyermekek is részesüljenek művészeti tartalmú programokból, ezért évente többször szervezünk színházi előadást és farsang alkalmával táncházat, aminek óvodánk ad helyet. Az egyik csoport német nemzetiségi csoportként működik, a német nyelv megismertetése, megszerettetése játékos formában történik. A Paksi Napsugár Óvoda választható délutáni tevékenységei: hittan – ami mind a három felekezet számára lehetővé teszi a hitoktatást –, dzsúdó, ovifoci, néptánc, twirling, állatasszisztált terápia. Támaszkodunk a családi nevelésre, azzal szorosan együttműködve dolgozunk.

Paks Város Önkormányzata által fenntartott óvodákban a beíratás időpontja: 2022. április 25–26. (hétfő-kedd) 7.30–17.00 óra.